Átlépett egy lélektani határt a bitcoin

Bitcoin, BTC, crypto, befektetés, gazdaság, trading, kereskedés, kripto, kriptovaluta.
2021.04.15 Budapest
Fotó: Csudai Sándor - Origo
Bitcoin, BTC, crypto, befektetés, gazdaság, trading, kereskedés, kripto, kriptovaluta. 2021.04.15 Budapest Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
A napokban a bitcoin átlépte az 50.000 dolláros lélektani határt, amire három hónapja nem volt példa. A felívelés ismét annak köszönhető, hogy egyre több klasszikus nagyvállalat alkalmazkodik a kriptovaluták terjedéséhez.
Vágólapra másolva!

A kriptovaluták piacának sajátossága, hogy hétvégén sem áll le a kereskedés. Pontosabban a hét minden napján, 24 órában lehet kereskedni a kriptoeszközökkel. Így fordulhatott elő, hogy

a bitcoin már vasárnap átlépte az 50.000 dolláros lélektani határt, amire három hónapja nem volt példa

– írja az RT.com.

Hétfőn aztán visszacsúszott az 50.000 dolláros szint alá, és még közép-európai idő szerint kedd reggel is csak próbálta újra áttörni az álomhatárt. A nagy kérdés tehát az lesz, hogy a következő napokban sikerül-e a bitcoinnak tartósan megmaradnia a fontos szint fölött.

A bitcoin/dollár árfolyam idei alakulása Forrás: Investing.com

A kriptovaluták kiújult lendülete részben annak köszönhető, hogy a Coinbase amerikai kriptovaluta-tőzsde bejelentette, a tervei szerint 500 millió dollárnyi digitális fizetőeszközzel növelné meg az állományát.

Múlt héten pedig a PayPal közölte, hogy lehetővé teszi a brit ügyfelei számára a kriptovalutákkal történő adásvételt.

A bitcoin egyébként áprilisban érte el a mindenkori csúcsát, közel 65.000 dollárral, majd júniusban és júliusban egy eladási hullám indult, amely letaszította a legnagyobb kriptovalutát a 30.000 dolláros szint alá.

Innen sikerült mára visszakapaszkodnia, és izgalmas lesz, hogy mennyire mutatkozik tartósnak a felpattanás.