Magyarországon épül a világ egyik legjelentősebb számítógépgyártó vállalatának gyára

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. június 10. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond az Agrosprint Mezőgazdasági és Ipari Termékforgalmazó Zrt. beruházását bejelentő sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. június 10-én. A vállalat Nyírlugoson és Karcagon hajt végre fejlesztéseket, amelyek következtében Magyarország legnagyobb fagyasztott zöldség- és gyümölcsfeldolgozó kapacitása jön létre, ami európai összevetésben a legnagyobb a gyorsfagyasztott csemegekukorica feldolgozást jelenti. A 14,5 milliárd forintos beruházással 110 munkahely jön létre a két településen, mindehhez a kormány 6 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást biztosít. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
A Lenovo kínai vállalat a világ egyik legjelentősebb számítógépgyártó vállalata, amelynek Üllőn épül legújabb nagy gyára - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

A Lenovo a világ egyik legjelentősebb számítógépgyártó vállalata. Üllőn már épül a nagy gyáruk, több mint 1000 ember kap itt majd munkát - tette közzé Szijjártó Péter. Hozzátette, hogy fontos győzelem ez a beruházásokért folytatott nemzetközi versenyben.

A külgazdasági és külügyminiszter bejegyzése: