A tengeri moszat sokoldalúsága miatt gyorsan belopta magát a vásárlók szívébe, ezzel állandó helyet biztosítva magának a konyhapolcokon - idézi a Magyar Mezőgazdaság az esmmagazine.com cikkének megállapításait.
Az is beszédes, hogy az interneten a „tengeri alga" szókapcsolatra 141, a ropogós hínárra pedig 18 százalékkal többen kerestek rá, mint egy évvel korábban. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy az otthoni főzések során egyre többször használják fel ezeket a növényeket.
A tengeri alga jódforrás, amely támogatja a pajzsmirigy és a kognitív funkciókat egyaránt"
- szögezi le Anna Daniels, a Brit Dietetikus Szövetség képviseletében.
A tengeri alga gazdag tápanyagforrásban:
többek között magas a szénhidrát, rost-, fehérje- és vastartalma, ezen felül található benne B-vitamin, mangán, réz, A-, C-, E- és K-vitamin, továbbá cink, kálium és magnézium is.
A vegán étrendet követők hasznosnak találják aminosavak, kalcium és esszenciális omega-3 zsírsavak forrásaként.