Ez az első légitársaság, amely megköveteli majd utasaitól a koronavírus elleni oltást

koronavírus, Montenegró, járvány, maszk, reptér
Travellers board a flight at Podgorica's airport on June 12, 2020, as the national airline, Montenegro Airlines, has started with commercial flights after an almost three-month suspension of flights due to the spread of the COVID-19 (the novel coronavirus). (Photo by Savo PRELEVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A Qantas ausztrál légitársaság vezérigazgatója, Alan Joyce egy tévéműsorban úgy nyilatkozott, hogy a vakcina elérhetőségéig már nem repülnek, attól kezdve viszont csak olyan utas szállhat fel majd a nemzetközi gépeikre, akit beoltottak a Covid-19 koronavírus ellen. A vezető szerint más légitársaságok is követni fogják a példájukat.
Vágólapra másolva!

Bárki, aki külföldre tartó vagy onnan érkező utasként a Qantas ausztrál nemzeti légitársasággal utazna,

csak akkor szállhat majd fel a gépre, ha igazolja, hogy megkapta a az új koronavírus elleni védőoltást.

Alan Joyce, a cég vezérigazgatója egy interjúban elmondta, hogy a gépeik nem repülnek az országon kívülre addig, amíg a vakcina általánosan hozzáférhető nem lesz, attól kezdve viszont a nemzetközi járatokon kötelező lesz a fenti szabály, mindegy, hogy az utas érkezik az országba vagy távozik onnan.

Az ausztrál nemzeti légitársaság, a Qantas gépei most nem repülnek, de ha fognak, a nemzetközi járatokra csak az szállhat majd fel, aki igazolja, hogy megkapta a koronavírus elleni védőoltást Forrás: Origo

A vezető az interjúban elmondta azt is, hogy

szerinte ezt a példát más légitársaságok is követni fogják.

Szavazzon!

Ön egyetért azzal, hogy az oltóanyag általános elérhetőségétől kezdve a nemzetközi légijáratokra csak olyan utas szállhasson fel, aki igazolja, hogy be van oltva a COVID-19 koronavírus ellen?

A riportról beszámoló ausztrál hírportál hozzáteszi, hogy a koronavírus elleni védőoltás nem lesz kötelező Ausztráliában, mert erőszakkal senkit sem fognak rávenni, hogy beadassa magának.

Alan Joyce azt is elmondta az interjúban, hogy reméli, karácsonyra visszatérhet a forgalmuk 60 százaléka a belföldi járatok visszaállításával Sydney és Melbourne között, ami egyúttal 3000 ember munkahelyének visszaállításával is jár majd.

A vezérigazgató szerint 48 órán belül eladnak 25 ezer repülőjegyet, amint újra beindulhat a belföldi légiközlekedésük.

Forrás: News.com.au