Rendkívül népszerű az ingyenes üdültetés a kereskedelmi dolgozók körében

Oroszlány-Tata-Tatabánya-Csókakó
Vágólapra másolva!
Már egy hete érkeznek folyamatosan a kereskedelmi dolgozók és családtagjaik az ingyenes tatai nyaralóhelyre, amelyet a szakszervezetünk biztosít számukra szeptember végéig, egyhetes vagy néhány napos turnusokban – jelezte a Magyar Nemzet megkeresésére a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke.
Vágólapra másolva!

Olyan dunántúli, ráckevei, orosházai családok pihentek már ezen a héten Tatán, akiknek kisebb-nagyobb gyerekeik is kifejezetten élvezték a város látnivalóit vagy a kirándulásokat a környéken, függetlenül az időjárástól.

– mondta Bubenkó Csaba.

Bubenkó Csaba ismertette: nem minden bolti munkavállaló tudja megoldani az egész hetes nyaralást, ezért a KDFSZ mindenkinek biztosítja a rövidebb, két-három napos üdülést is, ha csak arra van lehetőség vagy igény.

– fogalmazott a szakszervezet vezetője.

Mint mondta, ezt az érintettek például úgy hálálták meg, hogy amíg a nyaralóban tartózkodtak, sajátjukként gondozták az ingatlant, például az udvart lelkiismeretesen rendben tartották. Bubenkó megjegyezte, hogy a vasútállomástól viszonylag hosszabb gyalogút vezet a városközpontnál lévő nyaralóhoz, és akinek ez a poggyászokkal együtt gondot okoz, annak autóval oldják meg az odautazását.

A KDFSZ elnöke jelezte:

a jövő hét szerdától augusztus végéig már telítődött az ingyenes szálláslehetőség, de szeptemberre még vannak szabad helyek.

A hatalmas ház elrendezése arra is módot ad, hogy egymástól elkülönülve egyszerre több család tartózkodjon a helyen, illetve akár négy-öt gyerekkel szálljanak meg a dolgozó szülők – előbbire szükség is van a túljelentkezés miatt.