Lezárult a kutatás-fejlesztési pályázatok első köre

Kutatás, innováció, fejlesztés,
Vágólapra másolva!
Két uniós finanszírozási felhívás első pályázati fordulója nyerteseinek névsorát tette közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium. Összesen 54,4 milliárd forintot kapott a magyar innováció.
Vágólapra másolva!

Két GINOP–felhívás nyertes projektjeinek névsorát tette közzé a minisztérium.

A Stratégiai kutatás-fejlesztési műhelyek kiválósága GINOP 2.3.2. című felhívásban 22 program indult 28,7 milliárd forint támogatásért. Itt tekintheti meg a nyertes vállalkozásokat.

A Kutatás-fejlesztési versenyképességi és kiválósági együttműködések GINOP 2.2.1. című felhívással 23 projekt valósulhat meg 25,7 milliárd forint értékben. A nyertes vállalkozások névsorát itt nézheti meg.

Sok milliárd támogatást érdemel az innováció Forrás: AFP

A versenyképességi és kiválósági együttműködéseket támogató program (GINOP 2.2.1) következő fordulójának keretében 2016. augusztus 29-i határidővel további projektjavaslatokra kérhető KFI szempontú szakpolitikai vélemény, miután az NKFI Hivatal honlapján ismét megnyílt az erre a célra szolgáló elektronikus felület. Az újranyílt GINOP 2.2.1 felhívásra vonatkozó szakpolitikai véleménykérés szempontrendszere letölthető az NKFI Hivatal honlapjáról.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2015-ben egységes versenypályázati rendszert alakított ki az uniós fejlesztési források és a hazai források koordinált felhasználására. A 2016-ban továbbfejlesztett portfólió összehangolt felhívásai egyaránt ösztönzik a tudományos kutatásokat, a vállalati fejlesztéseket és az innovatív ötletek megvalósítását. A hivatal közreműködésével meghirdetett felhívások keretében 2020-ig mintegy 1200 milliárd forint áll rendelkezésre kutatásfejlesztési és innovációs célokra uniós és hazai forrásból.