Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Odacsaptak a hedge fundoknak a befektetők

euró, pénz, befektetés, bank, tőke
Vágólapra másolva!
A hedge fundok hét éve a legrosszabb negyedévüket szenvedték el, ahogy a befektetők 15 milliárd dollárt húztak ki a szektorból az idei első három hónapban. Az újabb csapás részben a magas költségeknek tudható be.
Vágólapra másolva!

Összesen 2,86 ezermilliárd dollárra csökkent a hedge fundokba fektetett vagyon 2016 első negyedévében – írja a Financial Times. Ezzel már a második egymást követő negyedév mutatott nettó tőkekiáramlást, amire 2009 óta nem volt példa.

Hatalamas összegek távoztak Forrás: AFP/Philippe Desmazes

Az éles piaci mozgások számos nagyobb céget megütöttek, de kivonásban komoly szerepe volt a költségstruktúráknak is. Miközben ugyanis a hedge fundok szélesebb körű teljesítménye 0,7 százalékkal csökkent az első negyedévben az ezt mutató HFR index szerint, az alapkezelésért általában 2 százalékot, míg

a nyereségekből 20 százalékot visznek el.

A legnagyobb első negyedéves kivonást a makro stratégiára építő alapok szenvedték el 7,3 milliárd dollárral, illetve az eseményvezérelt alapok 8,3 milliárddal.

Mindeközben a szuverén vagyonalapok szintén milliárd dolláros nagyságrendben vonták vissza a tőkét az eszközkezelőktől, ahogy globálisan inkább az olajfüggés miatt akadozó hazai gazdaságra összpontosították a figyelmüket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről