Egy pap százmilliót gyűjtött a menekülteknek, majd eljátszotta

Vágólapra másolva!
Egy kanadai  pap elszerencsejátékozta a menekülteknek járó támogatásokat. A közel 150 millió forintnyi rábízott pénzt nem is az egyház, hanem a Kanadába érkező menekültek családtagjai szedték össze, és bízták az egyházi vezetőre. Amer Saka atyát elküldte az egyház egy kifejezetten játékfüggőkkel foglalkozó központba.
Vágólapra másolva!

A kanadai Londonban szolgál Amer Saka atya. A papi tevékenysége mellett viszont titokban a menekülteknek is gyűjtött adományokat. Összesen 380 ezer kanadai dollárt kalapozott össze, ez mai árfolyamon 104 millió forintnak felel meg.

A pénzt leginkább a Kanadába érkező menekültek családtagjai dobták össze, azért hogy az egyház oda a megérkező rokonaiknak.

Az atya akkor bukott le, amikor felettesétől érdeklődött egy nő, hogy mi lett a befizetett támogatásával. Ez után Saka telefonon vallotta be, hogy eljátszotta a teljes összeget - írja a Vice. A feletesse ezután küldte őt kezelésre függősége miatt. A nyomozás már zajlik az ügyben, de az Irakból és Szíriából Kanadába érkező családok hiába várják a pénzüket.