68 milliárdnyi vagyonelkobzás a Buda-Cash-ügyben

Buda-Cash Brókerház
A lavina elindítója
Vágólapra másolva!
Akár tíz évet is kaphatnak a Buda-Cash különösen nagy kárt okozó csalással vádolt vezetői. A Fővárosi Főügyészség közleményéből kiderül, hogy a Buda-Cash-ügyben 68 milliárd forintnyi vagyont koboztak el, ami több is, mint a feltárt kár.
Vágólapra másolva!

Két hét "megfeszített munkával" gyűjtötte össze a Nemzeti Nyomozó Iroda a Buda-Cash-ügyben a bizonyítékokat, melyek alapján a brókerház három vezetőjét - Tölgyesi Pétert, valamint V. Pétert és Gy. Jánost - őrizetbe vették március 9-én - közölte a nyomozást felügyelő Fővárosi Főügyészség.

A Buda-Cash indította el a brókerbotrány-lavinát Forrás: MTI/Sallmayer Gábor

A március 11-én előzetes letartóztatásba helyezett három személyt különösen jelentős kárt okozó csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítják. Előbbi 500 millió forint feletti értékű csalást feltételez és ennek büntetési tétele, ha a bíróság előtt is beigazolódik a vád, 5-10 év börtönbüntetés lehet.

68 milliárdnyi vagyont zároltak

Az ügyészségi közleményből kiderül, hogy mintegy 68 milliárd forint értékű vagyont biztosítottak a szereplőknél ingatlanok, üzletrészek, bankszámlák, ingóságok és készpénz formájában. Mivel a feltárt kárérték csak 62 milliárd forint, így remény van arra, hogy a károsultakat teljesen ki tudják elégíteni.

Az Origo is beszámolt róla, hogy a három gyanúsított előzetesét nemrég hosszabbította meg a bíróság április közepéig.