Vágólapra másolva!
A végrehajtói kamaránál zajló számviteli-gazdasági átvilágításból szivárgott ki több részlet is, ami szerint kamara nem sajnálta a pénzt a közgyűlései helyszíneire. De az elmúlt években nagyot ugrott a PR-költés is. A napokban egy államtitkár mondott le miután arról számolt be az Origo, hogy egy közeli ismerőse végzi a kamara informatikai átvilágítását.
Vágólapra másolva!

A mandiner szerint a nem nyilvános jelentés szerint 2014-ben majd negyvenmillió forintot költöttek el a sorozatban való megjelenésre. A végrehajtók 2011-ben még csak 13, egy évvel később már 28, 2013-ban pedig már több mint 72 millió forintot fordítottak PR-re, hogy aztán tavaly már szerényebb, 52 milliós összeggel beérjék.

A lap betekintett a dokumentumba, és szerintük nem csak a szappanoperában vett értékes perceket a kamarával szerződésben álló két ügynökség, az Anderson Communications és a Ferling PR: a Mokkában tavaly például nettó 5,4 milliót költöttek, az Info Rádióban 3,6 milliót, míg a Napi Gazdaságban rovatot támogattak 600 ezer forinttal.

Magas hotelszámlák a jelentésben

A dokumentum szerint 2014 októberében 38 millió forintért tartottak kétnapos közgyűlést és ünnepséget a sárvári Spirit Hotelben. A lap szerint izgalmasak a külföldi utak is, mert szerintük a tagok mellett magas költségen a családtagok is utaztak. Ezekről részletesen a Mandineren.

Lemondott egy államtitkár

Az Origo hétfői cikke számolt be először arról, hogy Patyi Gergely egyik ismerősének cége kapta feladatul a Végrehajtói Kamara átvilágítását. Egy 5,6 millió forintos megbízásról volt szó, ami lényegesen nagyobb összeg, mint a cég eddigi százezres bevételei. Kedden szerződést bontott a minisztérium a céggel, Patyi Gergely államtitkár pedig szerdán benyújtotta a lemondását. Az államtitkár egyebek között a személyét ért, szerinte megalapozatlan és méltatlan támadásokra hivatkozva távozik. Trócsányi László igazságügyi miniszter tudomásul vette Patyi Gergely lemondását.