Mi lesz a Helyi Téma sorsa?

Vágólapra másolva!
Februárban nem jelent meg az ingyenes lap.
Vágólapra másolva!

Februárban nem jelent meg az ingyenes Helyi Téma, Vitézy Tamás milliárdos lapja, írta meg az Index. A lapot kiadó cég, a Théma Lapkiadó Kft. ellen végrehajtás indult a NAV adatai szerint. Vitézy Tamás egy SMS-ben az Indexnek azt üzente, nem szűnik meg a lap, a hírportál szerint a Helyi Téma csődközelben van, hatalmas adósságot görget.

Nem kilátástalan

Annyira azért nem kilátástalan a cég helyzete a cégadatbázis szerint. Ugyan van 402 millió adóssága (vagy legalábbis volt 2013-ban, ez a legfrissebb adat egyelőre), tőkéje viszont 1,2 milliárd forint, és van 246 millió forintnyi forgóeszköze. 2013-ban veszteséges volt 71 millió forinttal, de 2012-ben nyereséges, azelőtt veszteséges, még egy évvel korábban, 2010-ben újfent nyereséges.

A cég árbevétele csökkent az elmúlt években, de nem drasztikusan: 2013-ban 870 millió forint volt, a korábbi években 1–1,2 milliárd között alakult.

Nem nyilatkoztak

Kerestük az ügyben a Helyi Téma szerkesztőségét, de nem volt bent olyan vezető, aki tudott volna nyilatkozni arról, mi lesz az újság sorsa a jövőben. Cikkünket frissítjük, ha új információhoz jutunk.