Magyarországot is érinti a Tesco új átszervezése

tesco budaörs budaörs Utolsó vasárnapi nyitvatartás
Utolsó vasárnapi nyitvatartás
Vágólapra másolva!
Újabb változások érintik a Tesco dolgozóit. A Tesco brit anyacége ma bejelentette, hogy Tesco Europe néven új üzleti egységet hoznak létre. A jövőben Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország egységes vezetésével működik tovább az üzletlánc kelet-európai régiója.
Vágólapra másolva!

A Tesco az Origónak küldött közleményében azt írta, a változás célja az, hogy a Tesco megerősítse és hatékonyabbá tegye európai működését, és erőforrásokat szabadítson fel arra, hogy ismét a vásárlókra és a munkatársakra tudjon fókuszálni.

A Tesco ismét a vásárlókra fókuszál Forrás: MTI/Beliczay László

Most nem rúgnak ki senkit

A változás nem érinti az egyes országokban működő központi irodákat, így a budaörsi irodát sem – közölték. Hozzátették, a most bejelentett új üzleti egység miatt senkinek nem szűnik meg az állása.

Az átalakulás a napi működésre nincsen hatással, a Tesco 209 magyarországi áruháza továbbra is a megszokott rendben működik tovább.

A Tesco a magyarországi működését már az elmúlt hónapokban áttekintette, és meghozta a szükséges hatékonyságnövelő intézkedéséket, így újabb létszámleépítés nincs napirenden – közölték.

A Tesco Europe különböző területeiért felelős igazgatók székhelye a négy ország között oszlik majd meg, az új működési modell kialakítása jelenleg is folyamatban van – közölte a Tesco. A Tesco Europe vezérigazgatója David Morris lesz, aki négy évet töltött Magyarországon korábban, így ismeri a vásárlói szokásokat és a magyar piacot – tudta meg az Origo.

A Tesco Europe vezérigazgatója David Morris lesz Fotó: Bielik István - Origo

Idén nagy leépítési hullámba kezdtek

Február végén jelentette be a Tesco, hogy nem akarnak veszteségesen működni, ezért inkább átszervezésbe kezdenek. A cégen belül 150 embernek más beosztásban ajánlhatnak munkát, viszont 44 dolgozó állása áprilistól biztosan megszűnik.

Az üzletlánc év elején közölte, hogy bezárja 13 veszteséges üzletét, és elbocsátja 570 dolgozóját. A szakszervezeti tárgyalások után kiderült, hogy az érintett 566 főből 350 munkavállalónak az üzletlánc más üzleteiben ajánlanak munkát.