Rákapott a tőzsdézésre a playmate

Kennedy Summers, modell, Playmate
Kennedy Summers, a Playboy 2014-es Playmate-je a Minijével pózol
Vágólapra másolva!
Kennedy Summers, akit 2014-ben az év playmatejének választottak, a modellkedés és színészi pálya mellett teljesen rákapott a tőzsdei kereskedésre. 
Vágólapra másolva!

„Imádok tőzsdézni. Minden nap úgy kelek fel, hogy tudom, aznap is tudok pénzt keresni, és lesz pénzem kifizetni a lakbéremet” – mondta a Business Insidernek Kennedy Summers, miközben éppen egy TV felvételre sminkelte magát Los Angelesben. A szőke modell szokatlan, új szenvedélyre bukkant, de bevallása szerint nagyon élvezi a napon belüli kereskedést (daytrading).

Hogy kerül oda?

A 28 éves playmate-et még az Equities.com kérte fel, hogy legyen a Small Cap Star júniusi, a Times Square-en megtartott konferenciájának műsorvezetője. A rendezvényre készülődve Summers elvégezte a Cyber Trading University által tartott ingyenes daytrading oktatást. Már az elején érdekesnek és izgalmasnak tartotta a kereskedést, sőt teljesen rá is kattant, bár őszintén bevallotta azt is, hogy először félelmetesnek találta.

– emlékezett vissza a tőzsdei monitorok előtt töltött első napjára Summers.

Kennedy Summers, modell, színésznő, a Playboy 2014-es playmateje. Forrás: Getty Images / Imeh Akpanudosen

A Summers nagyapja egyébként bankár volt és gyerekkorában a nagyszülei megpróbálták bevezetni a tőzsdézés rejtelmeibe, de a lány akkor még nem fedezte fel magának ezt a területet. Mostanra azonban mindez megváltozott.

Pizsamában csinálja

A napon belüli kereskedés varázsa az órákban rejlik.

Mióta Summers Los Angelesben él, minden nap reggel 5 körül kel és általában otthonról kezd el kereskedni, pizsamában (3 óra eltérés van a New York-i és Los Angeles-i időzóna között). A Cyber Trading University ingyenesen biztosítja neki a chatszoba szolgáltatást (ami egyébként havi 297 dollárba kerülne), amiért cserébe a playmate mintegy 15 ezer Twitter követőjének reklámozza a cég tanfolyamát. A chatszobában Summers minden reggel részvényekről beszél a tanárával.

Kennedy Summers, a Playboy 2014-es playmateje a Minijével pózol Forrás: Getty Images / Charley Gallay

- osztja meg a modell kereskedési stratégiájának egy pici szeletét.

Miután befejezte aznapra a kereskedési, még mindig korán van az USA nyugati partján, így a nap hátralevő részét a modellkedésre és a színészkedésre tudja fordítja.

Jól jön egy kis pluszpénz

A szenvedélyen kívül Summers számára jó jövedelem kiegészítést jelent a tőzsdézés, ugyanis ahogy mondja, a modellkedés nem mindig hoz rendszeres pénzt - igaz, a tőzsdézés sem. Elárulta, hogy

egy jobb napon 600 dollárt is megkeres a részvényekkel, de volt már olyan is, amikor 1300-at bukott.

Azonban azt mondja, egy ilyen veszteséges nap csak még keményebb munkára ösztönzi. „Próbálom egyensúlyban tartani, nem nyerhetek minden nap” – mondta, hiszen azért ő mégis csak egy kezdő.

Kennedy Summers kereskedési naplójának egy részlete arról a reggelről, amikor 692 dollárt nyert Forrás: Twitter - Kennedy Summers

Szokatlan út a kereskedők világába

Summers Berlinben született, édesapja az amerikai hadsereg katonája volt, de még a modell gyerekkorában meghalt. Kennedy Summers így a virginiai Hamptonban nőtt fel, majd a Mary Baldwin College-ban szerzett antropológus diplomát. A főiskola után Milánóba költözött, hogy modellkarriert építsen, Ázsiában is modellkedett, de később beiratkozott az orvosira Curacao-n, plasztikai sebész akart lenni.

Két és fél év orvosi után azonban nem tudott nyugodni, és feltöltött néhány fotót a Playboy oldalára. Felkérték egy tesztfotózásra, és aztán így playmate lett, majd 2013-ban ő lett az újság decemberi számának arca, a Miss December. 2014-ben az év playmatejének választották, ezért egy évre kapott egy Mini Coopert és százezer dollárt, aminek a nagy része állítása szerint elment az adókra.

Summers a jövőben szeretne megmaradni a tőzsdénél. "Szeretném folytatni a kereskedést a saját pénzemmel. Idén Londonba költözöm, onnan délután 2 és 3 között is tudok kereskedni. Imádom ezt a szabadságot és rugalmasságot" - mondta a modell, aki természetesen könyvet is szeretne írni, hogy a fiatal lányoknak közelebb hozza a pénzügyi világot.