Vágólapra másolva!
Az elmúlt két hét a korrekció jegyében telt a Magyar Telekom részvénye esetében, ami nem is akkora meglepetés, látva az ezt megelőző hegymenetet. Egyelőre azonban igen jól vizsgázott a 380 forintos támasz, ahonnan megpattanva ismét nekifeszülhetne a 400 forintos szintnek a telekompapír.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt két hétben igencsak megtorpant a Magyar Telekom emelkedése, sőt miután az árfolyam belekóstolt a 400 forintos szintbe, egészen a 380 forintos támasz közelébe is visszacsúszott. Ráadásul ezt követően csupán kisebb mértékben tudott felpattanni a telekompapír.

Mégis pozitívumnak tekinthető, hogy az elmúlt hetek korrekciója során a papír forgalma is visszaesett, azaz az eladók nem tudtak felülkerekedni, és így a 380 forintos támasz is jól vizsgázott. Ráadásul a Telekom túlvettsége is már a múlté, hiszen az RSI indikátor 50 közelébe korrigált vissza, ami jó táptalaja lehet egy emelkedésnek.

A megpattanás lehetőségét erősíti a napi grafikonon kialakult zászló alakzat is, igaz ennek bekövetkezte esetén ismét farkasszemet kellene néznie a 400 forintos lélektani szinttel az árfolyamnak. Habár legutóbb nem sikerült tartósan a négyessel kezdődő tartományban ragadnia a Magyar Telekomnak, mégis kedvező fejlemény, hogy 2013 májusa óta először jár hasonló magasságokban az árfolyam.

Ellenkező esetben a 380 forintos szintre hárulhat újfent kulcsszerep, ennek eleste ugyanis igen negatív jel lenne. Ekkor a nevezetes mozgóátlagok mellett a 350 forintos szintben bízhatna a részvény.

Magyar Telekom napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A heti grafikon tanulsága szerint a jelenlegi korrekció a 380 forintos szint visszatesztjének számít, azaz amíg a támasz nem esik el, nincs komoly gond. Siker eseten ezen az időtávon is a 400 forint körüli szintek jelenthetik az első komolyabb akadályt, miután a 200 hetes mozgóátlag mellett itt húzódik a bő másfél éve tartó emelkedő csatorna teteje is.

Továbbra is fenntartjuk véleményünket, ha megragad 400 forint felett az árfolyam, akkor akár 480 forintig is elmehet a Telekom. Ezt a kimenetelt erősíti a grafikonon megjelent füles csésze, illetve csatorna alakzat is.

Érdemes azonban szem előtt tartani a pesszimista forgatókönyvet is, a 380 forintos szint letörése esetén ugyanis akár a 340 forintnál lévő sávaljig is visszacsúszhat az árfolyam.

Magyar Telekom heti grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Összességében továbbra is pozitívan vélekedünk a Magyar Telekomról, amit a technikai kép továbbra is megerősít. Éppen ezért fenntartjuk a még tavaly megfogalmazott kereskedési ötletünk, mellyel kapcsolatban a legfrissebb elemzésünk itt érhető el.

A Magyar Telekom az Investor.hu-t is kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.