Új repülőgépgyár nyílik Magyarországon

A Diehl Aircabin új nyírbátori gyárának alapkőletétele
Vágólapra másolva!
Új repülőgépalkatrész-gyártócsarnok épül Nyírbátorban, a telepen az Airbus A380-as repülőgépeihez gyártanak majd alkatrészeket. A júliusra elkészülő beruházást ugyanaz a cég kivitelezi, akik a Lego-gyárat és a Kossuth teret is építették.
Vágólapra másolva!

Pénteken letették a nyírbátori Diehl Aircabin Hungary Kft. repülőgép-alkatrészgyár második gyártócsarnokának alapkövét, ezzel hivatalosan is megkezdődött az új csarnok építése – adta hírül német cég magyarországi leányvállalata. Az ünnepségen részt vett Wolfgang Weggen, a Diehl-cégcsoport elnök-helyettese, valamint Udo Bosler, a Diehl Aircabin Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, aki az eseményen elmondta: a gyártócsarnok mellett irodaépületeket, és egy parkolót is építenek majd, az egész telephely körülbelül 5500 négyzetmétert tesz majd ki.

A Diehl Aircabin új nyírbátori gyárának alapkőletétele Forrás: Diehl Aircabin Hungary Kft.

A Diehl Aircabin 2012 óta van jelen Magyarországon, miután megvették és átalakították a bezárt Bátor Trade autókábel-gyárát. Az üzem főként az Airbus és a Boeing repülőgépeihez gyártott alkatrészeket, itt gyártották az Airbus A320 repülőgépcsalád ajtó- és ajtókeretburkolatait, valamint klímacsöveket. Az új gyár szintén az Airbusnak szállít majd be, a társaság A380-as gépeihez gyártanak majd alaktrészeket.

A beruházás generálkivitelezője a KÉSZ Csoport lesz. Az építőipari cégcsoport az elmúlt időszakban rendkívül sok állami és céges megrendelést teljesített, ők voltak például a Kossuth tér felújítását célzó „Nemzet Főtere” projekt kivitelezői, de szintén ők építették a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court épületét, valamint a nyíregyházi Lego-gyárat és a Daimler kecskeméti gyárának egyes épületeit.