Megszólalt a Vodafone

A Vodafon Red szolgáltatását reklámozó szöveg mellett megy el egy résztvevő a Vodafone Magyarország Zrt. budapesti sajtótájékoztatóján 2012. október 1-jén
Vágólapra másolva!
A Vodafone cáfolta a magyarországi érdekeltsége esetleges eladásával kapcsolatos híreket – közölte az Origóval a Vodafone-csoport.
Vágólapra másolva!

A Vodafone Group nem tervezi a magyarországi érdekeltségének eladását – erősítették meg. A cég közölte, a félreértés abból adódik, hogy szerdán egy befektetői konferencián a Vodafone Group vezérigazgatójának, Vittorio Colaónak feltettek egy kérdést, ami arra vonatkozott, hogy a cég eladná-e egyes érdekeltségeit. A Vodafone Group tájékoztatása szerint a cégvezetőnek egy teoretikus kérdést tettek fel, amire csak egy teoretikus választ tudott adni.

Teoretikus kérdés volt

Vittorio Colao a kérdésre válaszolva mindössze annyit mondott: a Vodafone általános elvként vallja, hogy a részvényesei érdekében mindig nyitott a portfóliója esetleges módosítására. A vezérigazgató általánosságban nyilatkozott, és semmilyen módon nem állt szándékában azt sugallni, hogy a Vodafone csoportnak ilyen jellegű konkrét tervei lennének bármelyik helyi piacára vonatkozóan.

Nem akarja elhagyni Magyarországot a Vodafone Forrás: MTI/Máthé Zoltán


Korábban a Portfolio.hu-ra hivatkozva azt írtuk, nem zárkózik el a Vodafone attól, hogy eladja több közép-európai érdekeltségét, köztük az ausztriai, a magyarországi és a csehországi leányvállalatát, ha megfelelő ajánlatot kap rá.