Újabb 20 milliárdot kap a Klik

testnevelés
Salgótarján, 2012. szeptember 14. Szarvas József testnevelő tanár egy tornagyakorlatot mutat első osztályos tanulók testnevelésóráján a Salgótarjáni Központi Általános Iskola és Diákotthon Gagarin tagiskolájában 2012. szeptember 14-én. A szeptember 1-jétől fokozatosan életbe lépő új köznevelési törvény mindennapos testnevelést ír elő az első, ötödik és kilencedik évfolyamon felmenő rendszerben. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Azonnali hatállyal újabb 20 milliárd forintot biztosítanak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ működésére az idei költségvetésből. A települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatai támogatásának terhére csoportosítják át a pénzt az intézményfenntartó működésére.
Vágólapra másolva!

A kormányhatározat egyúttal felhívja Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, hogy december 10-ig számoljon be a többletforrás felhasználásáról, és tegyen javaslatot azokra az intézkedésekre, amik a Klik kiegyensúlyozott gazdálkodásához szükségesek.

Tesnevelés óra Salgótarjánban. Forrás: MTI/Komka Péter

Júliusban egyszer már kapott 19,7 milliárd forint többletforrást a Klik. Akkor a 2013-as költségvetési maradványösszegekből juttatta a pénzt a kabinet. Az idei büdzsé eredetileg csaknem 500 milliárd forintot biztosított 2014-re a Kliknek. A parlamentnek csütörtökön benyújtott jövő évi költségvetési törvényjavaslat szerint 2015-ben mintegy 524 milliárd forintos támogatást kap a központ, amely emellett 12 milliárd forintnyi bevétellel számolhat.