Zöld utat kapott a Libri Shopline fúzió

Vágólapra másolva!
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2013. december 10-i döntésével engedélyt adott a Shopline-webáruház Nyrt. és a Libri Könyvkereskedelemi Kft. üzleti tevékenységeinek összehangolására - jelentette be a Shopline a BÉT honlapján szerdán.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a versenyhivatali eljárásban a részt vevő felek olyan kötelezettségvállalást tettek, amellyel önkéntesen korlátozzák a kereskedelmi árrés emelés mértékét, valamint visszatérítést biztosítanak a közvetlenül velük szerződött kiadók internetes értékesítése után a következő három évben.

A GVH engedélyét követően a tőkepiaci törvény által biztosított határidőn belül sor kerül az SQ-Invest Kft. által korábban tett nyilvános vételi ajánlat lezárására - közölte a társaság.

A Libri és a Shopline májusban jelentette be a cégcsoportok összevonását. A két cégcsoport által aláírt megállapodás értelmében a Bookline könyves webáruházat üzemeltető Shopline-webáruház Nyrt. tulajdonosi köre megváltozik, valamint felvásárolja a Libri bolthálózatot és az azonos nevű internetes áruházat működtető társaság üzletrészeinek 100 százalékát. A részvények 67,70 százalékát a Libri-tulajdonos SQ Invest szerzi meg, a Shopline többségi tulajdonosa, a Közép Európai Kiadó és Média Zrt. (CEMP) pedig a részvények 27,31 százalékát tartja meg.

A Shopline továbbra is a tőzsdén marad, a két nagytulajdonos részvénypakettje mellett fennmaradó részvényeket továbbra is kisbefektetők birtokolják majd - közölték az érintett cégek a megállapodás aláírásakor.