Még csak most indul a tőzsdei hadd el hadd!

Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben látott oldalazással szakítani próbálnak az amerikai piacok és egyelőre úgy fest, ez össze is jön nekik. Csütörtökön nagy lendülettel tudtak megindulni és új csúcsra ugrani. Az S&P 500 mozgását lekövető SPY ETF átlépett a 170 dolláros szinten, míg a Nadaq-100 mozgását követő QQQ ETF pedig 76 dollár fölé szökkent. Optimista esetben a zászló formáció szerin előbbi akár 180, utóbbi pedig 80 dollárig is eljuthat.
Vágólapra másolva!

Zászló formációból készül megindulni az S&P 500 mozgását lekövető SPY ETF és a Nasdaq-100 mozgását lekövető QQQ ETF is. A papírok az elmúlt heteket oldalazással töltötték, de úgy fest, ennek most vége és inkább felfelé indulnak meg az instrumentumok.

SPDR S&P 500 ETF - SPY ETF: 180 dollár lehet a cél
(NYSE Arca)

Soha nem látott magasságban fejezte be a csütörtöki napot a SPY ETF, mely az S&P 500 mozgását hivatott lekövetni. A papír fél hónap oldalazgatás után lőtt ki, melyet egy masszívabb emelkedés után hajtott végre. Ezzel a mozgással pedig egy zászló alakzat rajzolódott ki a grafikonon, amiből akár a 180 dolláros szint is elérhető lehet a tankönyvek szerint.

A kitörés nagy előnye, hogy hamar bebizonyosodhat, ha nincs igazunk. Amennyiben 170 dollár alatt zár a SPY ETF, akkor nagy valószínűséggel fals kitörésről lehet szó.

Az MACD nagyon közel járt július végén az eladási jelzéshez, de képes volt ismét felfelé fordulni, így még mindig a vételi jelzés él. Az 50 fölötti RSI is jó jel, de közel jár az indikátor a túlvettséghez, ami óvatosságra intő jel, bár ezt még nem szoktunk eladási szignálnak értelmezni.

SPY ETF napi grafikon (NYSE Arca)


POWERSHARES QQQ TRUST - QQQ ETF: Sebességet válthat
(NYSE Arca)

Az S&P 500-hoz hasonló mozgást mutatott be az elmúlt hetekben a QQQ ETF, mely a Nasdaq-100 index mozgását lekövető instrumentum. A májusi csúcs után QQQ is beesett az 50 napos mozgóátlag alá, majd egy szitakötő doji felfelé fordította a lejtmenetet június végén.

A QQQ ETF új csúcsra ugrott csütörtökön, ráadásul szintén egy zászló formáció látható a grafikonon. Ha tartósan meg tud indulni, akkor 80 dollárig is eljuthat a papír. Ha viszont 76 dollár alatt zárna az árfolyam, akkor fals kitörésről beszélhetnénk.

Az indikátorok ebben az esetben is jól néznek ki, az MACD továbbra is vételt mutat, míg az RSI emelkedő trendben mozog.

QQQ ETF napi grafikon (NYSE Arca)