Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kényszereladás előtt a ThyssenKrupp?

Vágólapra másolva!
Jelentős bukó mellett adna tovább a ThyssenKrupp a brazíliai és amerikai projektjein. A 2010-ben alapított tengerentúli üzemeibe mintegy 10 milliárd eurót invesztált a német acélipari cég, most akár 2,3 milliárdért is értékesítené.
Vágólapra másolva!

A harmadik legnagyobb brazil acélgyártó, a Cia. Siderugica Nacional (CSN) mintegy három milliárd dollárért venné meg a ThyssenKrupp amerikai érdekeltségeit - hivatkozik a Bloomberg. Nem egyértelmű azonban, hogy más nem száll be a német óriás amerikai kitettségeiért, sőt szintén a brazil acélipart erősítő Ternium is fontolóra veheti az ajánlattételt.

A német nehézipari óriás már október elején arról értekezett, hogy értékesítené a mérsékelten nyereséges amerikai üzleteit. Az akkor beérkező nyolc ajánlat közül azonban egyik sem érte el az elvárt szintet, annak ellenére, hogy augusztus óta a német vezetőség elképesztő mértékben csökkentette az eladási irányárat.

Heinrich Heinsinger vezérigazgató nyár végén mintegy 9,1 milliárd dollárra taksálta a ThyssenKrupp tengerentúli érdekeltségeinek értékét, ma már a 3 milliárdos ajánlatot is fontolóra venne a menedzsment.

Még májusban jelentette be az európai acélipari óriás, hogy elsősorban stratégiai megfontolásokból, másodsorban pedig a késő projektzárások miatt adna tovább tengerentúli kitettségein.

ThyssenKrupp (Xetra)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről