Csökkentette profit előrejelzését a Graphisoft Park

Vágólapra másolva!
Csökkenő profittal számol a Graphisoft Park menedzsmentje, miután 200 ezer euró többlet költség adódik az AMRI ügy kapcsán indított peres eljárás miatt. Az árbevétel tervén nem változtatott a cég. 
Vágólapra másolva!

Már korábban közzétette a Graphisoft Park, hogy egy jelentősebb bérlője kivonul Magyarországról ezért a Parkban laborok és irodák fognak megüresedni. Az AMRI (Albany Molecular Research Incorporation) magyarországi leányvállalata augusztus végéig kiköltözött, holott 2019-ig érvényes szerződése van. Az bérlő végelszámolása miatt a Graphisoft Park szerint az összes hátralévő havi bérleti díj, tehát összesen 4.4 millió eurónyi követelés vált esedékessé. A korábbi hírek szerint a felek a kompromisszumos megoldásra törekedtek az ügy rendezésekor.

A hétfőn közzétett információk szerint az AMRI anyavállalata azonban nem ismeri el a Graphisoft Park szerződésen alapuló követelését. Emiatt az irodapiacon érdekelt magyar cég peres eljárás keretében próbál hozzájutni az összeghez. Egy hétfő esti bejelentés szerint 200 ezer eurós perköltséggel számolnak a cégnél, melynek hatására a menedzsment csökkentette korábbi nettó eredmény várakozását. Bár az árbevétel előrejelzésén nem változtat a cég, az eredmény várhatóan a perköltségek miatt 1,5 millió euróra csökken idén a korábban prognosztizált 1,7 millió euróról.

Graphisoft Park

Forrás: [origo]