Vágólapra másolva!
Kétmarmadával növelheti jövőre exportját a Szamos Cipőipari Kft., az igények kielégítésére a cég új üzemegységet épít. A Szamos raktárcsarnoka 2007-ben leégett, a társaság mégis talpra tudott állni, a raktárat azóta újjáépítették, sőt kibővítették.
Vágólapra másolva!

Három évvel azután, hogy leégett a csengeri Szamos Cipőipari Kft. raktárcsarnoka és negyedmillió pár cipő mellett megsemmisült a gyártási alapanyag egy része is, egymilliárd forintos költségvetéssel 1800 négyzetméteres új termelőüzemet épít a cég - írja a Világgazdaság.

A rendelésállopmány közelmúltbeli növekedése miatt a csengeri cég telephelyén az újjáépített raktárcsarnok is bővítésre szorult. Az átlagosan évi 900 ezer pár cipőt szállító társaság jövőre 1,5 millió párra növelheti kivitelét. Csengerről Németország és az Egyesült Államok mellett Hongkongba és Új-Zélandra is eljutnak a cipők.

A tavalyi negyvenfős létszámbővítés után jövőre legalább ötvennel emelik a létszámot, így egy év múlva már több mint 600 embernek ad majd munkát a Szamos - írja a lap.