A tizenkét legvarázslatosabb pillanat az új Star Wars-előzetesből

Star Wars: Az ébredő Erő
Vágólapra másolva!
Most, hogy már mindenki legalább egy tucatszor megnézte a Star Wars: Az ébredő Erő legújabb előzetesét, itt az idő, hogy mélyebben is elmélyedjünk a teaser képeiben. Íme a tizenkét legizgalmasabb pillanat, illetve Matthew McConaughey reakciója a két percen át tartó csodára. 
Vágólapra másolva!

1. Az előzetes sejtelmesen indul, egy jármű száguld el a messziségben, és fokozatosan láthatóvá válik előbb egy X-szárnyú, majd egy csillagromboló roncsa. A járművet Rey (Daisy Ridley) vezetheti, J.J. Abrams rendező pedig elmondta, hogy a Star Wars legalább annyira western, mint bármi más, a filmnek szüksége van John Ford lélegzetelállító sivatagi tájképeire. A bolygót egyébként Jakkunak hívják.

Western - Star Wars: Az ébredő Erő Forrás: Fórum Hungary

2. A teaser első felét Luke Skywalker A Jedi visszatér-ből átemelt monológja tölti meg a családjában áradó erőről. Valószínűleg ő lehet a csuklyás alak, aki megsimogatja R2-D2 kobakját. Ezt a feltételezés erősíti a robotkéz is. Különböző oldalakon már egészen vad következtetésekre jutottak abból kiindulva, hogy a csuklya fekete, az alatta lévő ruha viszont fehér.

Csuklyás alak - Star Wars: Az ébredő Erő Forrás: Fórum Hungary

3. Ahogy arra bizonyára mindenki emlékszik, Darth Vadert A Jedi visszatér végén égették el az Endor egyik holdján. Harminc év telt el, most az a legizgalmasabb kérdés, hogy kinek a birtokában lehet Darth Vader megolvadt sisakja és koponyája. A kép alapján nagy becsben tartja. (Itt muszáj megemlítenünk Nádori Péter zseniális észrevételét, ami szerint ez a sisak pont úgy néz ki, mint az Angry Birds-ben a lebombázott malacok.)

Megolvadt - Star Wars: Az ébredő Erő Forrás: Fórum Hungary

4. Luke Skywalker a monológja végén utal valakire, aki szintén birtokában van az Erőnek. Nem tudni, kire gondolt. Poe-ra (Oscar Isaac), Rey-re (Daisy Ridley), Finnre (John Boyega) vagy valaki egészen másra? Mindenesetre ugyanaz a személy lehet, aki megkapja Luke, A Birodalom visszavág végén elvesztett fénykardját. Felismeri valaki ezt a két személyt a kezük alapján?

Fénykard - Star Wars: Az ébredő Erő Forrás: Fórum Hungary

5. Rey és Finn nehéz helyzetek egész sorába keveredhet majd a hetedik részben. Szinte csak menekülés közben, rémült ábrázattal láthatjuk őket az előzetesen. Ez egy nagyon szimpatikus hőstípus ismérve: aki élik megszokott életét, aztán hirtelen belecsöppen valami egészen elképesztő kalandba, ami eleinte teljesen leblokkolja. Luke Skywalker is hasonlóan viselkedett a negyedik részben. Finnek még nagyobb lesz a váltás, ő valószínűleg a rohamosztagos léttel szakít.

Menekülés - Star Wars: Az ébredő Erő Forrás: Fórum Hungary

6. Végre láthatjuk a háromágú fénykarddal kaszaboló Kylo Ren sisakkal fedett arcát. És ráadásul még az Erőt is használja! Sok olyan színész van még, akiről nem tudni, kit játszik az új trilógiában. Adam Driverről sem tudjuk, kit alakít, pletykák persze erről is vannak bőven.

Kylo Ren - Star Wars: Az ébredő Erő Forrás: Fórum Hungary

7. A menetelő rohamosztagosok egyértelműen megidézik a náci felvonulásokat. Katonás rend, mértani pontosság és hatalmas, zászlón kifeszített szimbólum. Érdemes a háttérre is odafigyelni - a rohamosztagosok egy havas bolygón gyakorlatoznak. Az újjáalakuló Birodalom névváltáson is átesett, immáron az Első Rendnek hívják (First Order) magukat.

Rohamosztagosok - Star Wars: Az ébredő Erő Forrás: Fórum Hungary

8. J.J. Abrams óriási tapsot kapott, amikor arról mesélt az előzetes bemutatója alkalmából, hogy a díszletekből és a kellékekből, amit csak tudtak, azt megépítettek, és nem csupán a CGI-re támaszkodtak. Ez a törekvés az egész előzetesen látszódik, például annál a részletnél is, amikor elszabadul a pokol egy birodalmi bázison.

Pokol - Star Wars: Az ébredő Erő Forrás: Fórum Hungary

9. A látvány nem minden, kell az emberi tényező is, hogy működjön majd a film. A két új főszereplő, Rey és Finn közül, úgy tűnik a lány lesz a vagányabb, és most a srác lesz az, aki segítségre szorul. Rajtuk nagyon sok fog múlni. Hiába jönnek vissza a régi szereplők, a történet központjában mégis csak Rey, Finn és valószínűleg Poe lesz.

Segítségre szorul - Star Wars: Az ébredő Erő Forrás: Fórum Hungary

10. Ki lehet ez a krómszínű rohamosztagos? Az előzetes találgatások szerint a Trónok harcá-ból ismert Gwendoline Christie játszhatja a karaktert, akit Captain Phasmának hívnak, és egy elit harci egység vezetője.

Captain Phasma - Star Wars: Az ébredő Erő Forrás: Fórum Hungary

11. Millennium Falcon egy óriási roncs (a lezuhant csillagromboló a trailer elejéről?) belsejében lavírozik. Ez a képsor mindenkiből előhívhatja az eredeti trilógiából azokat a részeket, amikor a Halálcsillag felrobbantásán ügyködött a Falcon személyzete, és szűk alagutakon vezették keresztül az űrhajót.

Lavírozik - Star Wars: Az ébredő Erő Forrás: Fórum Hungary

12. A végén aztán minden eddiginél nagyobbat robban a nosztalgiabomba. Han Solo az otthonának nevezi a Millennium Falcont, Csubakka pedig egyetértően felhördül. Han Solo arcáról az olvasható le, hogy már nagyon régen nem járt szeretett űrhajója belsejében. Sokan nem értik, hogy Harrison Forddal ellentétben Csubakka miért nem öregedett meg. A vukik akár háromszáz évig is elélhetnek, szóval neki szinte semmi nem volt a hatodik rész óta eltelt harminc év.

Otthon - Star Wars: Az ébredő Erő Forrás: Fórum Hungary

Ön hogyan reagált a Star Wars: Az ébredő Erő előzetesére? Gyorsabban kezdett el verni a szíve? Meghatódott? A hideg kezdte rázni? Bármi is történt, biztos nem érintette meg annyira, mint Matthew McConaughey-t: