Már forgatják a Dirty Dancing folytatását

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOAz 1987-es esztendő legnagyobb sikere kétségtelenül a Dirty Dancing volt. A Patrick Swayze és Jennifer Gray főszerplésével készült film világszerte több, mint 250 millió dollárnyi bevételt hozott, nem beszélve a film zenéjének óriási sikeréről. A film folytatásának terve már évtizedek óta érlelődött, s most a rajongók nagy alma teljesül: a "piszkos tánc" folytatásának munkálatai március végén megkezdődnek Puerto Ricoban.

A Havana Nights:Dirty Dancing 2. címen futó produkciót a Harvey Weinstein nevével fémjelzett Miramax illetve az Artisan filmes vállalat vette a szárnyai alá. A filmet Guy Ferland rendező jegyzi.

A film cselekménye nagy vonalakban hasonlít az első rész sztorijához. Hasonlóan az első verzióhoz ez a történet is az 50-es években játszódik, Egy Kubába költöző amerikai tinilány és egy kubai táncos románca áll majd a történet középpontjában. A táncost Diego Luna, az Anyádat is! című, az idén a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában Oscar-díjra jelölt film egyik főszereplője alakítja majd. A 17 éves amerikai lányt szerepében pedig a szinte teljesen ismeretlen Romola Garait láthatják a kíváncsi rajongók.

Diego Luna, akárcsak az Anyádat is! című film másik sztárja, Gael Garcia Bernal is gyermekkorától a színészi pályára készült. A kis Diego hétévesen kapta első szerepét egy színdarabban, filmes karrierjét pedig 12 évesen - akárcsak Bernal - az El Abuelo y Yo című szappanoperában kezdte. Ezt a sorozatot még számos másik követte.

Luna eddig 15 darabban lépett színpadra, az El Cantaro Roto-ban nyújtott alakításáért a Színikritikusok Szövetsége 1997-ben neki ítélte az év felfedezettje díját. A sikeres színházi karrier után a vásznon is debütált, olyan nagyszerű filmekben játszott, mint a Todo el Poder, A halál édes illata, A Halley üstökös Mexikó felett illetve a közönség körében óriási népszerűségnek örvendő Anyádat is! című roadmovie. Luna rendszeresen szerepel rövidfilmekben, Javier Bourges El Ultimo Fin del A című, diák-Oscart nyert produkciójában.

A 2001-es esztendő igencsak sikeres volt számára, hiszen olyan filmekben játszhatott, mint John Carpenter Vámpírok című filmjének folytatása, melyben Jon Bon Jovi partnereként látható, vagy a Salma Hayek főszereplésével készült Frida című produkció.

A Dirty Dancing folytatásának premierjét 2004 február 14-ére tűzte ki a Miramax, számítva a Valentin-napi őrületre.