Győztest hirdettek a Menekülés a rövidfilmbe című fesztiválon

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Kisjátékfilm kategóriában Aranybanán díjat kapott Vécsei Márton: Carla Barotti című filmje, a dokumentumfilm kategória győztese Lakatos Róbert: Csendország című filmje lett, az animációs filmek közül pedig Igor Lazin: Hilda története című alkotása nyert.

A Filmunió 300 000 Ft-os, filmátírásra fordítandó különdíját, valamint a Toldi mozi különdíját Komenczi Norbert: Baki című filmje kapta, mely ennek értelmében a Toldi moziban kísérőfilmként lesz látható.Szintén a Toldi mozi különdíjában részesült Ulrich Gábor, az Idegen test című filmjéért.

A Banán Klub különdíjaként Vécsei Márton utazhat a 2003. februárjában a Clermont-Ferrand-ban megrendezett rövidfilmfesztiválra.

A zsűri azonban több különdíjat is kiosztott, így elismerésben részesült Fliegauf Benedek a Hypnos című filmjéért; valamint Buglya Sándor és Vince Tamás a Nemzeti dal című filmjükért. Szintén a zsűri különdíját vehette át Ábel Péter és alkotócsoportja, és a Fekete Doboz Alapítvány Roma Médiaiskolája, az ott folyó műhelymunkáért.

Forgatókönyvet hogy kell írni? Tudja valaki?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=45833

Babos Tamás a Kisposta című film fényképezéséért, míg Orosz Dénes az Ott vagy még? című film forgatókönyvéért kapott díjat. Roszik Linda a Téves című filmben nyújtott színészi alakításáért kapott díjat.

A díjnyertes filmeket október 31-én, csütörtökön vetíti a Toldi mozi két blokkban: 18:45 órakor a Carla Barotti, a Csendország, a Hilda története, és a Hypnos; 20:15-kor pedig a Baki, az Ott vagy még?, a Nemzeti dal, az Idegen test, a Jobb a Fradi!, a Téves, a Hannibál még mindig éhes, és a Kisposta című alkotásokat lehet megnézni.