Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Mark Wahlberg beleszeretett Franciaországba

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az 1963-ban készült Amerikai fogócska (Charade) című thrillert a legnagyobb klasszikusai között tarja számon Hollywood. Nem csoda, hiszen olyan sztárok játszották benne a főszerepeket, mint Audrey Hepburn, Cary Grant, Walter Matthau és James Coburn. A nagy klasszikusoknak pedig Amerikában az a sorsuk, hogy előbb-utóbb újra feldolgozzák, és modern kötrnyezetbe helyezik őket.

Az Amerikai fogócska forgatókönyvéhez Jonathan Demme nyúlt hozzá, aki korábban olyan filmekben szerzett nevet, mint A bárányok hallgatnak és a Philadelphia. Az Amerikai fogócska megrendezésébe idén fogott bele - és a történek helyszínének megfelelően - Franciaországban forgatta. Az új változat címe: The Truth about Charlie, és Cary Grant szerepét ezúttal Mark Wahlberg játssza. (Audrey Hepburn utóda pedig a zambiai születésű Thandie Newton.)

Mark Wahlberg kezdetben kissé tartott a franciaországi kirándulástól, mert nem szívesen ismerkedett meg a francia konyhával. "Ha valaki azt mondta volna, hogy minden este békalábat, csigát és libamájat vacsorázom, azt válaszoltam volna, hogy megőrült" - nyilatkozta. De - ahogy az lenni szokott - végül mégiscsak ráfanyalodott a helyi specialitásokra, és még ízlettek is neki.

Mark Wahlberg hivatalos honlapjahttp://www.markwahlberg.com/

Ezután a francia nyelvvel való ismerkedés következett, amelyet a film cselekménye is megkívánt tőle. Mivel partnereinek java francia színészekből került ki, így egyes dialógus-részeket neki is meg kellett tanulnia az ő nyelvükön. Minden este elvonult a lakókocsijába egy franciatanárral, és hosszasan gyakoroltak. Wahlberg végül annyira megszerette az országot, hogy komolyan elgondolkozott azon, hogy házat vásároljon ott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez