Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Vándormadarak - természetfilm és fotókiállítás

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Mikrokozmosz

A Vándormadarak szintén természetfilm, melyen mintegy 450 ember dolgozott, három éven keresztül - hiába, ez az egyik legnehezebb, hosszú kitartást igénylő filmes műfaj. A produkciót 200 helyszínen forgatták, és természetesen csak valódi - trükkök és effektek nélküli - képek szerepelnek benne.

A film elkészítése fényképezési szempontból óriási technikai és művészi kihívást jelentett. Minden egyes madárfajhoz külön-külön módszert kellett kitalálni: a gólyák köröző repülését például szálló ballonról, a pelikánokat csónakból filmezték. Az operatőr olykor a repülőgépből kilógva, a pilóta orra előtt lebegett, mert így 180 fokos látószögből követhette a madarak repülését.

A Vándormadarak hivatalos, francia nyelvű honlapjahttp://www.peuplemigrateur.com/

Ennek a körültekintő munkának köszönhetően egyedülálló képek születtek. Ez adta az ötletet a filmet forgalmazó cég számára, hogy fotókiállítást rendezzen a Vándormadarak anyagából. A felvételeken a Föld látható madártávlatból, illetve a madarak testközelből.

A kiállítás szeptember 24-étől október 13-áig hétfő kivételével minden nap 10-17 óráig látható a Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. Iskolai osztályok kedvezménnyel tekinthetik meg a tárlatot, és akár matinévetítést is rendeznek a számukra.

Korábban:
Brazília új őserdő-védelmi tervet hozott nyilvánosságra
Hatmilliós büntetés olasz vadászoknak
Madárritkaságok felbukkanása Csongrádban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez