Vágólapra másolva!
A Magyar Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén Hamilton és Rosberg az élen maradt, de mögöttük már Vettel vette át a 3. helyet. Gyors volt a Ferrari és a McLaren is, míg a Williams egyelőre lemaradt, és Felipe Massa meg is pördült a sikánnál. Az aszfalt alig volt hűvösebb, mint Hockenheimben.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül32 bejegyzés

A Mercedes több tizedmásodperces előnnyel maradt az élen a második hungaroringi szabadedzésen is, amelyen az aszfalt rendkívül forró, 54-56 fokos volt. A világbajnoki címért küzdő párosból ezen a hétvégén látszólag Lewis Hamilton van jobb formában, aki délután 238 ezredet vert Nico Rosbergre még úgy is, hogy első lágy gumis kísérletekor kisodródott a 2-es kanyarnál. Ez mindazonáltal nem zavarta meg abban, hogy az élre álljon, s a következő körében még egy kicsit faragjon a legjobb köridőből. Hamilton már a közepes gumikon is gyorsabb volt csapattársánál.

Az üldözők közül végig Sebastian Vettel tudott a legközelebb maradni a Mercedesekhez, a hátránya azonban 629 ezredre rúgott Hamilton mögött. A másik Red Bullt vezető Daniel Ricciardo nem ment különösebben jól, csak 7. lett.

Lewis Hamilton egyelőre gyorsabb Nico Rosbergnél - a galériához kattintson! Forrás: Farkas Péter (Origo)

A Ferrariknak a jelek szerint fekszik a pálya: Fernando Alonso a 4. pozícióban zárt, s Kimi Räikkönen is befért a 6. helyre, három tizedes hátránnyal követve csapattársát. Ők ketten a McLaren dán pilótáját, Kevin Magnussent fogták közre a rangsorban.

A Williams viszont hiába készült különleges fejlesztésekkel, egyelőre nem találja a ritmust a Hungaroringen. Valtteri Bottas 8., Felipe Massa 10. lett, ráadásul a brazilnak ki kellett hagynia az edzés utolsó negyedóráját egy műszaki probléma miatt. Még vezetés közben arra panaszkodott, hogy valami furát érez az autó hátuljánál. A másik pilóta, aki sok időt vesztett technikai gondok következtében, a lotusos Romain Grosjean volt.

Csakúgy, mint délelőtt, ezúttal is feltűnően sokat hibáztak a versenyzők. A legtöbben a sikán féktávjánál álltak keresztbe - Massa meg is pördült -, de a lejtős 2-es kanyar bejáratát is sokan benézték.

Az edzésről élőben készült, részletes összefoglalónkat az eredménytáblázat alatt olvashatják.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!