Vágólapra másolva!
Ezért nem volt elég gyors a bahreini Q3-ban. Vettel azt ígéri, Malajzia után újra megpróbálják elkapni a Mercedest.

Míg Sebastian Vettel az idén már másodszor férkőzött be a rajtrácson a két Mercedes közé, a Ferrari másik versenyzője, Kimi Räikkönen annak ellenére csak a 4. helyet szerezte meg a Bahreini Nagydíjra, hogy az időmérő első két etapjában gyorsabb volt a csapattársánál. De még ez is a legjobb edzéseredménye a 2013-as Német Nagydíj, azaz harmincegy verseny óta.

Mivel Räikkönen már a hétvége kezdetén is elsősorban a rajtpozícióján szeretett volna javítani, a Ferrarin belüli vereség ellenére nem keseredett el. „Rendben volt" – mondta a Q3-ban megtett utolsó köréről a Sky Sportsnak. „Valószínűleg jobban is megnyomhattam volna, mert a tapadás nagyobbnak bizonyult, mint vártam. Mindegy, holnap majd megtesszük, amit lehet. Igyekezni fogok jól rajtolni, aztán meglátjuk, onnan hová jutunk."

Vettel épp ellenkezőleg, a Q3-ban érzett rá rendesen a ritmusra, miután az első két etapban nem igazán találta a helyét az egyre hűvösebb pályán. Végül száraz időben először sikerült legyőznie az egyik Mercedest a szezon folyamán, amikor 0,147 másodpercet vert Nico Rosbergre, bár Lewis Hamiltontól így is 4 tizeddel lemaradt. A különbségen nem lepődött meg.

Räikkönen a Q1-ben és a Q2-ben gyorsabb volt Vettelnél, de a Q3-ban kikapott tőle Forrás: AFP/Mohammed Al-Shaikh

„Eddig is tudtuk, hogy az egész csomagjuk nagyon erős. Már az is nagy siker, hogy beférkőztünk közéjük" – vélte. „Úgy tűnik, kicsit megint közelebb kerültünk hozzájuk, bár ezen a hétvégén mindenki közelebb van. Remélhetőleg holnap újabb lépést tehetünk előre."

A Ferrari versenytempója már pénteken ráijesztett a Mercedesre: az idén először ők tűntek a leggyorsabbnak a hosszú etapokon. Habár az egyenesben 4-5 km/ó-val lassabbak Hamiltonnál és Rosbergnél, így előzniük éles helyzetben nem ígérkezik könnyűnek, ráadásul Bahreinben a gumik sem kopnak úgy, mint Malajziában – ahol győzni tudott –, Vettel azt mondta, ismét az első helyre fognak hajtani.

„Nagyon elégedettek vagyunk a versenyképességünkkel" – jelentette ki a német, aki 13 ponttal van lemaradva Hamiltontól az összetettben. „Lépésről lépésre haladunk, holnap igyekezni fogunk a lehető legjobb versenyt futni. Hát hogyne, ha lehetőségünk adódik harcolni az egyikükkel vagy akár mindkettejükkel, le fogunk csapni rá."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!