Vágólapra másolva!
A menedzsere azt állítja, a finn ugyanolyan tempóra képes, mint Vettel. Alonso nem hiszi, hogy a Ferrari rendszeresen képes lesz legyőzni a Mercedest.

A tavaly még küszködő Ferrari óriásit lépett előre a holtszezonban, és a Malajziai Nagydíjon erőből is sikerült a sokak által legyőzhetetlennek tartott Mercedes elé kerülniük. A Ferrarit az a Sebastian Vettel vitte újra győzelemre, aki a McLarenhez távozó Fernando Alonso helyére érkezett a csapathoz. A spanyol öt év után hagyta ott a Ferrarit, miután nem sikerült közösen világbajnoki címet nyerniük, és az új motorjával egyelőre küszködő McLaren-Hondához igazolt.

Két futam után Vettel mindössze 3 ponttal marad el a tabellát vezető Hamiltontól, Alonso pedig a szepangi kiesése után még pont nélkül áll, ráadásul egyelőre a mezőny egyik leglassabb autójával kell versenyeznie. Ennek ellenére azt állítja, nem bánta meg, hogy a csapatváltás mellett döntött. „Igen, a Ferrari valóban fejlődött" – ismerte el az El Mundo Deportivónak nyilatkozva. „De vajon eleget javultak ahhoz, hogy rendszeresen is legyőzzék a Mercedest? Szerintem nem."

Nem Alonso az egyetlen, aki szerint a Ferrari hosszú távon nem tudja majd felvenni a versenyt a Mercedesszel. A Williams technikai főnöke, Pat Symonds úgy véli, Malajziában a nagy hőség segítette őket, a hűvösebb időben zajló versenyeken azonban visszatér a korábbi erősorrend. „Amint felmelegszik az idő, a Mercedesnek gondjai vannak a hátsó gumijaival" – mondta. „2010 és 2013 között is hasonló problémákkal küszködtek."

Forrás: AFP

Nincs gond Räikkönen tempójával

Nico Rosberg is tudni szeretné, miért volt ennyi gondjuk a gumikkal Malajziában, és elismerte, hogy Vettel tempója „félelmetes és teljesen váratlan" volt. Szerinte az sem kizárt, hogy Kimi Räikkönen is eléjük került volna Szepangban, ha a finn hétvégéje szerencsésebben alakul.

Räikkönen az időmérőn már a Q2-ben kiesett a forgalom és az eső miatt, a verseny elején pedig defektet kapott, miután Felipe Nasr nekiment. Mivel Ausztráliában idő előtt fel kellett adnia a versenyt, eddig csak egy 4. helyet tud felmutatni, és máris 28 pont a lemaradása Vettel mögött. Noha sokak szerint ezzel már ki is alakult a csapaton belüli hierarchia a Ferrarinál, Räikkönen menedzsere nem ért ezzel egyet.

„Erősen hiszek benne, hogy Kimi és Sebastian szinte azonos teljesítményt nyújtanak" – mondta Steve Robertson a Turun Sanomatnak. „Az a legfontosabb, hogy Kimi nagyon elégedett az autójával. Az egész csomag sokkal erősebb, mint a tavalyi."

Robertson szerint Räikkönen csak a szerencsétlen incidensek miatt nem tudta eddig felvenni a versenyt Vettellel, a tempójával viszont egyáltalán nincs gond. „Pénteken is megmutatta, milyen lehetőségek rejlenek benne, és erre sok rivális is felfigyelt" – utalt a szepangi szabadedzésekre.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!