A Red Bull elismeri, hogy a Toro Rosso jobb volt

F1 Grand Prix of Malaysia KUALA LUMPUR, MALAYSIA - MARCH 29:  Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing drives next to Daniil Kvyat of Russia and Infiniti Red Bull Racing during the Malaysia Formula One Grand Prix at Sepang Circuit on Mar
KUALA LUMPUR, MALAYSIA - MARCH 29: Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing drives next to Daniil Kvyat of Russia and Infiniti Red Bull Racing during the Malaysia Formula One Grand Prix at Sepang Circuit on March 29, 2015 in Kuala Lumpur, Malaysia. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20150329-00113 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Fékproblémákkal küzdöttek a Malajziai Nagydíjon, de a Renault motorok vezethetősége terén legalább előreléptek.

Az a szokatlan, és a Red Bullra nézve kellemetlen helyzet állt elő a Malajziai Nagydíjon, hogy bár az autóik előrébbről rajtolhattak, a két Toro Rosso mégis simán megelőzte őket a futamon. Christian Horner elismerte, hogy a fiókcsapatuk jobb munkát végzett a szezon második versenyén.

„Megérdemelték, hogy legyőzzenek minket, ma jobbak voltak nálunk” – foglalta össze a brit, aki azt is kijelentette, hogy „mi viszont sehol sem vagyunk ahhoz képest, ahol lennünk kellene.”

Az időmérőn a Red Bull profitálni tudott az esős időjárásból, és Daniel Ricciardo a 4., Danyiil Kvjat az 5. helyről indulhatott. Ezt viszont nem sikerült megtartaniuk a futamon, amelyen többször is nehézségeik adódtak. Ricciardo első szárnya már az elején megsérült, aztán műszaki gondjai lettek, ráadásul Kvjat a Force India versenyzőjével, Nico Hülkenberggel is összeütközött.

Max Verstappen, az F1 legfiatalabb pontszerzője a két Red Bull előtt végzett Forrás: 2015 Getty Images/Lars Baron

„Nagyon bosszantó délutánunk volt” – közölte Horner. „Daniel első szárnya megsérült az első kanyarban, majd a Safety Car után a forgalomban autózott, és a hőmérsékletek is az egekbe szöktek. Mindkét autónkkal fékproblémákba ütköztünk, és a futam második felében már tulajdonképpen csak azokat próbáltuk kordában tartani. Meg kell találnunk ennek az okát.”

Horner elmondta, fejlődést értek el a Renault motor vezethetősége terén, de amikor a BBC riportere megkérdezte, mit gondol arról, hogy Cyril Abiteboul, a Renault Sport F1 vezetője Monacóra a legjobban vezethető F1-es motort ígérte, Horner vitriolosan visszavágott: „Sikerült rávennie, hogy erre pénzben is fogadjon?”

Vettel lekörözte volt csapatát

A Red Bull kénytelen volt azt is elkönyvelni, hogy volt pilótájuk, Sebastian Vettel a Ferrari volánjánál mindkét autójukat lekörözi. Cyril Abiteboul szerint az olaszok győzelme azt jelenti, hogy „a Mercedes legyőzhető, ha minden összevető adott hozzá.” Úgy vélte, a „Renault sokkal közelebb áll már ahhoz, ahol Ausztráliában kellett volna tartania.” A két pilóta viszont úgy látja, mindenképpen javulniuk kell.

„Kihoztuk a mai helyzetből a maximumot” – foglalta össze Danyiil Kvjat, aki az 5. helyről indulva 9. lett. „Gyenge a tempónk, és fel kell zárkóznunk, de biztos vagyok abban, hogy a csapat képes erre. Nem a 9-10. helyért akarunk harcolni. Szenvedtünk ma, és meg kell tudnunk, miért.”

A két csapattárs sem ímélte egymást Forrás: 2015 Getty Images/Lars Baron

A szinte mindig mosolygó Daniel Ricciardónak is nehezére esett pozitívnak maradni, bár ebben a megterhelő verseny és a hőség is közrejátszott. Az ausztrál gratulált egykori csapattársának, Vettelnek is.

„Készen álltam a küzdelemre a versenyen, és valami rendkívüliben bíztam, de ez nem jött össze! Az első körben volt egy kisebb koccanásom, ami ártott nekünk, majd különböző nehézségeink adódtak a verseny során, azokat is menedzselnünk kellett" - mondta. "Sokáig tartott átverekednünk magunkat a többi autón, mert nem volt meg hozzá a tempónk. A fékek is gondot okoztak, ez nem könnyítette meg a délutánomat. Seb remek munkát végzett, nagyszerűen vezetett.”

A Red Bull a konstruktőri összetettben is visszaesett a Toro Rosso mögé, a 6. helyre a Malajziai Nagydíj után.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!