Vágólapra másolva!
A 15 éves Mick, aki a feltűnés elkerülése végett továbbra is a Junior vezetéknevet használja, Valenciában egy Forma-4-es autót próbált ki.

Az Österreich című lap értesülései szerint a még mindig az egy évvel ezelőtti síbalesetéből lábadozó Michael Schumacher 15 éves fia kedden egy Forma-4-es autót tesztelt a spanyolországi Valenciában. A feltűnés elkerülése végett a Junior vezetéknéven versenyző Mick régóta gokartozik, és az idén sikeres évet zárt: mind az Európa-, mind a világbajnokságban 2. lett, egyébként mindkettőn a brit Enaam Ahmed mögött.

A továbblépéshez az F3-nál olcsóbb, az idén indított, de egyelőre csak különálló nemzeti bajnokságok formájában létező F4 megfelelő platformnak tűnik. Az osztrák lap azonban úgy tudja, a teszt csupán az ismerkedést szolgálta, és Mick jövőre még a gokartban marad, mielőtt 2016-ban autókra vált.

Mick Junior az apja pályáját követi Forrás: Mick Junior Facebook-oldala

„Mick kétségkívül tehetséges" – ismerte el a lehetőséget biztosító csapat főnöke, a veterán Peter Mücke. „Egy gyors gokartversenyző ugyanakkor nem feltétlenül lesz gyors a Forma-1-es autókkal is." Mücke továbbá rámutatott, hogy „a jól csengő név önmagában nem elég, jó tempónak is kell társulnia hozzá. Egyetlen napnyi tesztelés alapján Mick teljesítményét még lehetetlen kiértékelni."

A Schumacher-család szóvivője, Sabine Kehm nem kívánta kommentálni az értesülést.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!