Vágólapra másolva!
Még januárban mondott le a pozíciójáról az ellene zajló bírósági eljárás miatt. Most Luca di Montezemolo is újra bekerült a sport vezetőségébe.

Bernie Ecclestone és Luca di Montezemolo újra tagja a Forma-1 anyacége, a Delta Topco igazgatótanácsának. Ecclestone még januárban mondott le, amikor bebizonyosodott, hogy a müncheni bíróság megindítja ellene az eljárást a sport eladása kapcsán felmerült vesztegetési gyanú címén. A vád alól végül nem tisztázták, de nem is ítélték el: 100 millió dolláros pénzbüntetés terhe mellett megszüntették az eljárást.

Júliusban elterjedt a hír, hogy a Forma-1 tulajdonosa, a CVC Capital Partners úgy döntött, megszabadul a 84 éves, a különféle gyanúsítgatások miatt egyre kínosabbá váló Ecclestone-tól. Meg is próbáltak keresni valakit a helyére, a legutóbbi jelöltjük – a Diaego korábbi vezérigazgatója, Paul Walsh – azonban állítólag visszautasította az ajánlatukat, mert úgy érezte, csak báb lehetne, miközben a valódi hatalmat Ecclestone gyakorolja.

Hivatalosan is újra Ecclestone irányítja az F1-et Forrás: AFP

Most Walsh-t is kinevezték ugyan az F1 igazgatótanácsába, de csak ügyvezetői jogkör nélküli igazgatóként, akárcsak a Ferrari elnöki posztjáról nemrég leváltott, ma már az Alitalia elnökeként dolgozó Montezemolót. Ecclestone, aki az év elején is kitartott amellett, hogy a lemondása ellenére ő irányítja a sport napi ügyeit, viszont ismét a cégcsoport vezérigazgatója lett, azaz hivatalosan visszakerült az F1 élére.

Bár az utódlás kérdése az utóbbi időben egyre gyakrabban merül fel, novemberben Ecclestone kijelentette, hogy „csak koporsóban" vihetik el.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!