Vágólapra másolva!
A csapat technikai igazgatója úgy véli, a kasztni és a motor terén is jelentős előrelépésre számíthatnak. A Mercedeshez képest nem sokat romlott a teljesítményük az idei év során.

A Force India nagyon erősen kezdte a 2014-es idényt, Sergio Pérez bahreini dobogós helyezése után még a 2. helyen álltak a konstruktőri bajnokságban. Az idény hátralévő részében azonban folyamatosan csúsztak vissza a tabellán, és végül az 5. helyet is elvesztették a McLarennel szemben.

A technikai igazgató Andrew Green azonban optimistán készül a következő szezonra, és bízik benne, hogy a Force India nagyot léphet előre a 2015-ös idényben. A csapat nemrég bejelentette, hogy ezentúl a Toyota kölni szélcsatornáját fogják használni, amelyet a világ egyik legjobb ilyen létesítményének tartanak. Green szerint a váltás sokat segíthet az idei problémák megoldásában.

„Ha sikerül megoldanunk az autónk kezelhetőségével kapcsolatos nehézségeket, akkor komoly javulásra számíthatunk a köridők tekintetében" – mondta Green. „Remélhetőleg összeszedjük magunkat, és legalább a Williamsszel felvehetjük a küzdelmet."

Green szerint reális cél lehet, hogy a Force India utolérje az idei bajnokság 3. helyén végző Williamst. „Ott lenne a helyünk, és szerintem képesek is leszünk rá a téli felkészülésünknek és a szélcsatornában végzett tesztjeinknek köszönhetően" – bizakodott. „A Mercedes is nagyon jó munkát végez a motorokon a tél során."

A Force India a szezon elején még tartotta a lépést a Williamsszel Forrás: AFP

Green arra számít, hogy a Force India jövőre visszatérhet az élmezőnybe, és olyan eredményekre lehetnek képesek, mint az idei év elején. Szerinte egyébként idén sem romlott a teljesítményük a szezon előrehaladtával, csak a riválisok tudták jobb ütemben fejleszteni az autójukat.

„Mindig a pole pozíciós időhöz viszonyítva mérjük fel, hogy mennyit fejlődtünk, és a pálya tulajdonságait is figyelembe vesszük, hiszen tudjuk, melyik helyszíneken vannak problémáink. Ezek alapján nem sokat nőtt a lemaradásunk a Mercedeshez képest" – magyarázta a technikai igazgató.

„A Mercedesnek óriási előnye volt a mezőny élén, mögöttük egy űr következett. Mi is elég jók voltunk, és egy elég nagy csoport követett minket" – tette hozzá. „Annyi történt, hogy a szezon során néhány istálló elkezdte betölteni az év elején még meglévő űrt. Úgy tűnt, mintha mi haladtunk volna hátrafelé a tabellán, pedig a Mercedeshez képest nem sokat változott a teljesítményünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!