Vágólapra másolva!
Ricciardo jól szórakozott az Abu-dzabi Nagydíjon, bár egy hellyel még szeretett volna előrébb lépni. Vettel sajnálja, hogy nem sikerült szebb eredménnyel zárnia a Red Bullnál töltött „elképesztő” időszakot.

A Red Bull mindkét versenyzője pontszerző helyen ért célba az Abu-dzabi Nagydíjon, annak ellenére, hogy az időmérőről való kizárásuk után csak a bokszutcából indultak. Daniel Ricciardo ráadásul remek teljesítményt nyújtva a 4. helyen ért célba, és mindössze 8 másodperccel maradt el a 3. helyezett Valtteri Bottastól.

Ricciardo a verseny leggyorsabb körét is megfutotta, és elárulta, rendkívül jól szórakozott az előzgetések közben. „Azt hiszem, minden szempontból hibátlan versenyt futottunk, legyen szó akár a stratégiáról, az én teljesítményemről vagy a bokszkiállásokról. Minden nagyszerűen alakult, kihoztuk a versenyből a maximumot" – lelkendezett. „Nagyon élveztem az előzéseket, nem volt unalmas a versenyem, és pont ebben reménykedtem."

Az ausztrál elismerte, jó lett volna felállni a dobogóra, „de a bokszutcából rajtolva ez is szép eredmény." Úgy érezte, a verseny jól tükrözte az egész idényben mutatott teljesítményét is. „Az egész szezon tökéletes volt, legalábbis annyira, amennyire a bajnoki cím nélkül tökéletes lehetett" – mondta Ricciardo, aki a két Mercedes mögött a 3. helyen zárta a bajnokságot. „Semmit nem bántam meg, egyáltalán nem panaszkodhatok Örülök, hogy a szezont nemcsak jól kezdtem, de jól is fejeztem be."

Vettel szeretett volna jobb eredménnyel elköszönni a Red Bulltól Forrás: AFP

A versenyt a 8. helyen záró Vettel érthető módon kevésbé volt elégedett, hiszen szebb eredménnyel szeretett volna búcsúzni a Red Bulltól. „Úgy érzem, több is lett volna az autómban, de a verseny elején beragadtam Kevin (Magnussen) mögé, és utána nehéz dolgom volt" – magyarázta. „Nem lehetek elégedett a mai nappal – az ember minden versenyen arra törekszik, hogy a lehető legmagasabb pozícióban végezzen, és ma végezhettünk volna előrébb is."

Elképesztő időszak volt

Vettel összességében is gyengébb teljesítményt nyújtott az idény során, mint Ricciardo, és csak a tabella 5. helyén végzett zsinórban négy világbajnoki cím után. Ennek ellenére nem hagyja, hogy a 2014-es idény beárnyékolja a Red Bullnál töltött „elképesztő" éveket. „Most nem én vagyok a legboldogabb, de hihetetlen élményekben volt részem a csapattal" – mondta. „Amikor elkezdtünk együtt dolgozni, nyilvánvalóan nem számítottunk rá, hogy milyen sikerekben lehet részünk – zsinórban négy egyéni és konstruktőri címre nem lehet felkészülni!"

„Nagyon jó embereket ismerhettem meg, és olyan barátságokat kötöttem, amelyek sokáig fognak tartani" – tette hozzá. „Boldog és szomorú napokban is részünk volt, de együtt éltünk át mindent, és azt hiszem, nagyon sokat tanultam."

A csapatfőnök Christian Horner is kiemelte, hogy Vettel abu-dzabi 8. helye méltatlan a Red Bull-lal elért sikereihez. „Négy világbajnoki címet nyert velünk, 38 futamgyőzelmet aratott, négy konstruktőri bajnoksághoz segített minket, és 44 pole pozíciót szerzett” – sorolta. „Fantasztikus tagja volt a csapatunknak, egy elképesztő versenyzőről van szó. Örömmel dolgoztunk vele együtt, és minden jót kívánunk neki a jövőben.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!