Vágólapra másolva!
A pontversenyben azonban szeretne Alonso és Vettel elé ugrani. Massa úgy érzi, az utolsó körben elkövetett hibája nélkül megelőzhette volna a finnt Abu-Dzabiban.

A Williams az Abu-dzabi Nagydíj időmérőjén megtette, amit lehetett, az ismét elérhetetlennek bizonyuló Mercedesek mögött megszerezték a rajtrács második sorát. Valtteri Bottas és Felipe Massa az időmérőn megint közelebb tudott kerülni a németekhez, mint a szabadedzéseken, de Lewis Hamilton hibái ellenére sem tudtak beférni az első rajtsorba.

A két versenyző közül Bottas volt a gyorsabb, ő mintegy 2 tizedes hátránnyal végzett Hamilton mögött, Massát pedig egy tizeddel előzte meg. A finn elmondta, teljes mértékben elégedett a teljesítményével, hiszen a nagyon jó formában vezető brazilt ezúttal is sikerült legyőznie. „Tudtam, hogy nehéz lesz, mert Felipe remek teljesítményt nyújtott, és azt gondoltam, gyorsabb lehet nálam" – nyilatkozta az edzés végén.

„Végül minden jól alakult. Ez volt az egyik legjobb kör, amelyet az idei időmérőkön teljesítettem. Az egész kvalifikáció alatt folyamatosan javítottam az időmön, és össze tudtam rakni egy jó kört, amikor számított" – magyarázta a finn, aki a Q2-ben még kikapott Massától.

Bottas nem hiszi, hogy a vasárnapi versenyen beleszólhat a Mercedesek küzdelmébe, bár elismerte, hogy „jó érzés lenne, ha részese lehetnék" a csatának. „Ezt nehéz megmondani, mert idén sokszor nem úgy alakult a verseny, ahogy arra az időmérő után számítani lehetett" - mondta az esélyeiről. „De általában az történt, hogy a Mercedes előnye az időmérőn még nagyobb volt, mint a versenyen. Ezért nem hiszem, hogy sok esélyem lenne ellenük, de majd meglátjuk."

Bottas két helyet is előreléphet a bajnokságban Forrás: AFP

A finn célja az lesz vasárnap, hogy bebiztosítsa a konstruktőri bajnokság 3. helyét a Williamsnek, az egyéni pontversenyben pedig megszerezze a 4. pozíciót. Jelenleg ugyan csak a 6. helyen áll, de Fernando Alonsótól mindössze 1 pont választja el, Sebastian Vettel pedig további 2 ponttal áll előtte. „Jó esélyem van a 4. helyre, a dupla pontok is segíthetnek" – mondta. „Elsősorban erre fogok koncentrálni, de ugyanúgy közelítem meg ezt a versenyt is, mint az összes többit."

Massa dobogóra állna

Massa is úgy érzi, hogy a Williams a lehető legtöbbet hozta ki az abu-dzabi időmérőből, bár a saját teljesítményével nem volt teljesen elégedett. Úgy érzi, egy hiba nélkül előrébb is végezhetett volna. „Valtteri elé kerülhettem volna, de nem tudtam jól összerakni az utolsó körömet, miután blokkoltam a kerekeimet" – mondta. „Az autónk tempója viszont remek, és biztató, hogy megint sikerült kibérelnünk a második rajtsort."

A brazil szerint vasárnap létfontosságú lesz a jó stratégia kiválasztása, amelyet a gumikopás mértékéhez kell majd igazítani. Ha minden jól alakul, lát esélyt rá, hogy megszerezze idei harmadik dobogós helyezését. „A 3. hely mindenképpen elérhető. Nagyon keményen fogok küzdeni érte, hiszen ez nagyszerű befejezése lenne az idénynek” – nyilatkozta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!