Vágólapra másolva!
Felfekvéssel kezelik a csapatfőnököt, lánya sincs jelen a hétvégi USA Nagydíjon. A hírek szerint Frank Williams jó reagált a kezelésre.

A Williams csapatfőnökét, Frank Williamst kórházban ápolják felfekvéssel, ezért sem ő, sem lánya, az istállónál a helyetteseként dolgozó Claire nincs jelen a hétvégi USA Nagydíjon. A BBC úgy értesült, hogy a 72 éves, évtizedek óta tolószékhez kötött csapatfőnök jól reagált a kezelésre a szakterületre specializáldott Stoke Mandeville kórházban.

A felfekvés (decubitus) tartós nyomás hatására kialakuló, szövetelhalással járó sérülés, ami jellemzően mozgássérülteknél, hosszú időn át ágyban fekvőknél fordul elő. Claire Williams úgy tervezi, hogy a jövő hétvégi Brazil Nagydíjon már a csapattal tart, amely a konstruktőri harmadik hely megtartásáért küzd a szezon hátralévő versenyein.

Frank Williams 1986-ban bénult le, amikor egy tesztről hazafelé tartva felborult autójával. A csapat szóvivője azt mondta, valószínűleg még néhány hétig a kórházban kell maradnia.

Frank Williams jól reagál a kezelésre Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!