Vágólapra másolva!
Nem tulajdonít túl nagy jelentőséget a mentális felkészülésének Max Verstappen, aki jövőre mindössze 17 évesen lesz a Toro Rosso egyik versenyzője. A holland pilóta úgy érzi, gyorsan tudott alkalmazkodni a Forma-1 követelményeihez, amit eddigi teljesítménye is alátámaszt.

Tíz győzelemmel a 3. helyen zárta élete első és valószínűleg utolsó szezonját a Forma-3-ban Max Verstappen, aki jövőre a Toro Rossónál folytatja pályafutását. Az ifjú holland pilótát korábban Ayrton Sennához hasonlította Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport tanácsadója, majd Verstappen maga is meggyőző teljesítményt mutatott első nyilvános tesztjén, a szuzukai szabadedzésen.

A mindössze 17 esztendős versenyzőt többen féltették az F1-gyel járó megpróbáltatásoktól, de a holland fiatal egyáltalán nem aggódik a rá váró feladat miatt, és az sem aggasztja, hogy vannak, akik mentálisan nem tartják őt késznek a világbajnoki szereplésre.

„Semmi gondom nincs a mentális felkészültségemmel! Nagyon nyugodt vagyok, és nem akarok gondolni sem a mentális stresszre, sem arra, hogy mennyire vagyok erős, mert őszintén szólva ezt az egészet baromságnak tartom egy kicsit" – jelentette ki Verstappen.

Verstappen szerint értelmetlen a mentális felkészültségét firtatni Forrás: AFP

Verstappen elmondta, az első tesztek sem jelentettek neki komoly megterhelést, hiszen gyorsan tudott alkalmazkodni az F1-es technikához, holott neki is csak elképzelése volt arról, hogy mi vár rá. Azt ugyanakkor elismerte, hogy a Toro Rosso semmi máshoz nem volt hasonlítható, amit korábban vezetett.

„Persze, mielőtt az ember beül az autóba, nem igazán tudja, hogy mire számíthat. Néhány kör megtétele után viszont kezdtem kényelmesen érezni magam, és kicsit már a határokat is kezdtem megtapasztalni. Ez teljesen más világ, mint gokart. A fék- és a gázpedál használata, az üléspozíció, a kilátás, ezek a legfőbb különbségek. Viszont, már az elejétől elég gyors voltam, úgyhogy jól alkalmazkodtam" – emlékezett vissza.

A Toro Rosso egyelőre nem erősítette meg, de a korábbi tervek szerint Verstappen az USA Nagydíj első szabadedzésén, Austinban is tesztlehetőséghez jut, miután számára véget ért az F3 Európa-bajnokság idei szezonja.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!