Vágólapra másolva!
A korábbi csapatfőnökökhöz a GPDA elnöke, Alex Wurz is csatlakozott az FIA baleseti vizsgálóbizottságában. A vizsgálatok eredményét december elején fogják bemutatni.

Két korábbi Forma-1-es csapatfőnök, Ross Brawn és Stefano Domenicali is csatlakozott az FIA baleseti vizsgálóbizottságához, amelyet azért állítottak fel, hogy részletesen kivizsgálja Jules Bianchi szuzukai balesetének körülményeit. A 25 éves francia pilóta több mint két hete fekszik a jokkaicsi Mie kórház intenzív osztályán, miután a pályáról kicsúszva eltalált egy munkagépet, és életveszélyes fejsérüléseket szenvedett.

Az FIA elnöke, Jean Todt már a baleset utáni napokban kijelentette, hogy a Forma-1-nek muszáj tanulnia a történtekből, mert a Bianchiéhoz hasonló baleset „többé nem történhet meg". Ennek érdekében már fel is állították azt a 10 tagú vizsgálóbizottságot, amely a következő hetekben a lehető legrészletesebben kielemzi majd a baleset minden mozzanatát, miközben javaslatokat tesznek a szükséges biztonsági intézkedésekre.

A vizsgálóbizottság munkáját Peter Wright, az FIA Biztonsági Bizottságának elnöke vezeti majd. A tagok között találunk két korábbi Forma-1-es versenyzőt is: a kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi manapság sportfelügyelőként szokta segíteni az FIA munkáját, Alex Wurz pedig a versenyzők érdekvédelmi szervezetének elnökeként vesz részt a vizsgálatban. Részt vesz a munkában az FIA orvosi bizottságának elnöke, Gérard Saillant professzor is.

A bizottság a héten kezdi el a munkát, a vizsgálat eredményeit pedig december 3-án mutatják be a Motorsport Világtanácsnak.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!