Vágólapra másolva!
A világbajnoki címre hajtó istállónál azonnal megbeszélték a Magyar Nagydíjon balul elsült csapatutasítás okait és következményeit, Hamilton és Rosberg is elégedett a megoldással.

A fordulatos Magyar Nagydíjon a bokszutcából induló Lewis Hamilton futam közben megtagadta a csapat arra vonatkozó kérését, hogy engedje el a más taktikán lévő, frissebb gumikon köröző Nico Rosberget. A brit körökön át maga mögött tartotta német csapattársát, aki pedig a csapat sugalmazására arra számított, hogy el fogják engedni. Végül ennek a feltartásnak köszönhetően Hamilton egy hellyel előrébb, a 3. helyen ért célba, így tovább faragott a hátrányából a világbajnoki pontversenyben.

Ez mindenképp tisztázásra szorult házon belül, és Hamilton elégedett azzal, ahogy a csapat kezelte a helyzetet. „Ragaszkodtam hozzá, hogy tisztázzuk a helyzetet, mielőtt elmegyünk (Magyarországról), ezért írtam egy emailt Toto Wolffnak és Paddy Lowe-nak is, amiben azt írtam, hogy ezt át kell beszélnünk” – írta a BBC Forma-1-es oldalán vezetett rovatában.

„Nagyon nyitott a kapcsolatunk, ami remek dolog. Nagyon őszinték vagyunk egymással, megbízunk egymásban, ezért tudjuk, hogy ha valami probléma adódik, akkor az a legjobb, ha egyenesen a másikhoz megyünk, és megbeszéljük.”

Lewis Hamilton és Nico Rosberg Forrás: Mercedes GP

„Jó volt, hogy tisztáztuk a helyzetet. Megkértem őket, hogy magyarázzák el, mi is történt pontosan, és hogy hogy kerültünk ilyen helyzetbe, valamint, hogy mondják el, én mit tehetnék annak érdekében, hogy javítsak a dolgokon, akármiről is van szó. Biztosítottak a támogatásukról, és arról, hogy a jövőben ezt másképp fogjuk kezelni. A tapasztalatokból lehet tanulni, a csapatban semmi sem változott meg ettől. Az ilyen dolgok erősebbé tesznek minket. A lényeg, hogy Nico és én továbbra is teljes gázzal versenyezhetünk egymás ellen.”

Rosberg is fontosnak érezte a helyzet tisztázását

A csapatot irányító Wolff azt mondta, a Mercedesnél valószínűleg jobban tették volna, ha a rádión keresztül más szavakkal közlik Rosberggel az információkat, és nem hitegetik azzal, hogy Hamilton el fogja engedni maga mellett.

A német pilóta a Daily Mail-en vezetett rovatában szintén arról tett említést, hogy fontos volt megbeszélni a történteket.

„A Magyarországon történtek után megbeszéléseket folytattunk a csapatutasításokról, mindenképpen át kellett beszélnünk ezt a témát. Meg kell vizsgálnunk, hogy mi történhet a szezon folytatásában, és szükség esetén át kell írnunk a terveinket is. Átbeszéltük a dolgokat, és már tudjuk, hogy mit fogunk tenni az év hátralévő részében. Fontos volt, hogy ezt megtegyük” - jelentette ki.

A Mercedes egyforma bánásmódban részesíti két versenyzőjét a szezon eleje óta, ugyanakkor megtiltották nekik például azt, hogy jelentősen eltérő stratégiával teljesítsék a futamokat.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!