Vágólapra másolva!
A venezuelai versenyző elismerte, hogy nem az autó hibája miatt volt balesete a Belga Nagydíj második szabadedzésén.

Péntek délután Maldonado a Pouhon kanyar felé tartva ráment a fűre, amitől kitört a Lotus hátulja, és az autó irányíthatatlanul a korlátba csapódott. A csúnyán megrongálódott versenyautót a szabadedzésből hátralévő időben nem lehetett megjavítani, így a venezuelai versenyzőnek ki kellett hagynia a második gyakorlás nagy részét, mindössze 2 kört tett meg a baleset előtt.

"Nem volt nagy a becsapódás. Biztos, hogy úgy nézett ki, de nem volt olyan nagy" – nyilatkozta. "Az volt a gond, hogy nagyon kipörögtek a kerekeim a 9-es kanyar kijáratánál, és rámentem a műfűre. Csak ennyi történt, de rosszabb lett a helyzet, amikor rámentem a fűre a kanyar kijáratánál, amitől kitört az autó hátulja, és már nem tehettem semmit."

Pastor Maldonado autója a baleset után Forrás: AFP/Ben Stansall

„Eddig nem volt túl sok incidensem idén, kettő, talán három. Néha ez az én hibám, néha egy hülye helyzetbe kerülök bele, mint például Kínában. Ez a mai talán más – elvesztettem az uralmamat az autó fölött a kerekek kipörgése miatt, rámentem a fűre, ezért egy kicsit peches vagyok. Ehhez semmi köze nem volt az autónak vagy hozzám, egyszerű pech” – tette hozzá.

Bár a második szabadedzést szinte teljes egészében ki kellett hagynia, Maldonado így is bízik benne, hogy lehet egy jó hétvégéje Belgiumban. „Úgy gondolom, még így is jó esélyünk van arra, hogy közel kerüljünk a legjobb 10-hez, aztán a versenyen bármi történhet. Szerintem itt összejöhet egy jó hétvége.”

Maldonadót egyébként elővigyázatosságból megvizsgálták az orvosok, de megerősítették, hogy nem szenvedett sérülést.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!