Vágólapra másolva!
Hamilton izzasztónak tartja a harcot saját csapattársával a világbajnoki címért, mert azonos autókkal nehéz előnybe kerülni a riválissal szemben. Pókerjátszmához hasonlítja a küzdelmüket, azzal a különbséggel, hogy látják egymás lapjait.

Hamar egyértelművé vált, hogy idén a Mercedes versenyzői közül kerül ki a világbajnok, de Nico Rosberg és Lewis Hamilton küzdelme egyelőre kiegyenlített, így nagyjából azonos esélye van mindkettejüknek a végső diadalra. A nyári szünetre a német vonulhatott 11 pontos előnnyel, a bajnokságból még nyolc helyszín van hátra.

Hamiltonnak már vannak tapasztalatai a vb-címért folyó versenyfutásból: 2007-ben és 2010-ben az utolsó futamig részese volt a küzdelemnek, 2008-ban pedig el is hódította a vb-címet. Úgy véli, hogy idén más a helyzet, mint 2007-ban vagy 2008-ban.

"Idén sokkal hevesebbnek érzem a küzdelmet. Amikor Kimi Räikkönen és Felipe Massa ellen harcoltam a vb-címért, ők más csapat tagjai voltak, és az autóiknak mások voltak az erősségei, illetve gyengeségei, mint az enyémnek. Saját csapatomból viszont csak én szálltam szembe velük" - nyilatkozta egy szponzori rendezvényen. Arról ugyanakkor megfeledkezett, hogy 2007-ben a McLaren másik pilótája, Fernando Alonso is az utolsó pillanatig harcban állt az összetettbeli sikerért.

Szoros a küzdelem Lewis Hamilton és Nico Rosberg között Forrás: Mercedes

Nüanszok döntenek

Mivel a Mercedes teljesen egyforma bánásmódban részesíti versenyzőit, Hamilton szerint nagyon nehéz felülkerekedni a házon belüli csatában. "Most egy olyan srác ellen küzdök, akinek az enyémmel megegyező az autója. Pontosan ugyanazokhoz az adatokhoz, visszajelzésekhez van hozzáférésünk, ezért nagyon nehéz legyőznünk egymást" - mondta. "Ez kicsit olyan, mint a póker. Megvannak a saját lapjaink, melyeket a másiknak elvileg nem szabad ismernie, Nico és én mégis látjuk egymáséit. Így sokkal nehezebb legyőzni a másikat."

"Meg kell találni a módját, hogy kiharcoljuk a kis különbségeket. Ehhez szükség van a képességeinkre, a tapasztalatainkra. Állandóan feszegetni kell a határokat, mert nem elégedhetünk meg azzal, amink van. Amint lépünk egyet előre, a másik is ugyanekkorát fog lépni."

A két versenyző annyira igyekszik megőrizni magának a vezetési titkokat, hogy a közös megbeszéléseken állítólag csak azokat az információkat osztják meg a másikkal, amiket feltétlenül muszáj.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!