Vágólapra másolva!
A hungaroringi futamon volt egy időszak, amikor műszaki problémákkal küzdött, és attól félt, hogy nem fog célba érni. A verseny győztese tudta, hogy nem lesz sok lehetősége az 1. hely átvételére.

Daniel Ricciardo Forma-1-es pályafutása második győzelmét aratta a Magyar Nagydíjon, amihez csakúgy, mint Montrealban, kalandos út vezetett. A hungaroringi verseny vizes pályán kezdődött, és az ausztrál versenyző pozíciókat vesztett a rajthelyéhez képest, de némi szerencsével sikerült visszaverekednie magát az élmezőnybe.

Először úgy állt az élre, hogy a Safety Car első pályára küldése rossz ütemben érte az előtte haladókat, és csak később válthattak át slick gumikra. Később még kétszer ment be kerékcserére, így a frissebb gumik előnyét kihasználva a futam végén le tudta vadászni a bokszban kevesebbszer járó Lewis Hamiltont és Fernando Alonsót.

Ricciardo megint egy bravúros hajrával szerezte meg a győzelmet Forrás: Farkas Péter (Origo)

Mindazonáltal elárulta, hogy öröm helyett szomorúság is jellemezhette volna a napját. "Kicsit megijedtem a verseny közepe felé. Néhány körön át műszaki problémáim voltak, csökkent a motor ereje, ezért szinte őrülten kellett kapcsolgatnom a gombokat. A versenyem tehát idő előtt véget érhetett volna, de túljutottunk a nehézségeken" - mondta.

Hamiltont a 67., Alonsót a 68. körben előzte meg, előbbit a 2-es kanyar külső ívén, utóbbit a célegyenesben. Ricciardo sejtette, hogy a frissebb gumikkal sem lesz sétagalopp a győzelem. "Előznünk kellett érte. Az abroncsaim frissebbek voltak, de tudtam, hogy izgalmas lesz a végjáték" - közölte. "Tudtuk, hogy gyorsnak kell lennünk (Alonso megelőzésével). Használhattam a DRS-t, és lehet, hogy az volt az egyetlen esélyem - sikerült megaragadnom."

"Amint eléggé megközelítettem, egyből éreztem, hogy támadnom kell. Harapófogóba szorított Lewisszal, aki szintén használhatta a DRS-t, ezért nem pazarolhattam az időt."

Vettel balszerencsésnek érzi magát

A 2. helyről rajtoló Vettel azok közé tartozott, akik már elhagyták a bokszutca bejáratát a Safety Car első pályára küldésekor, a 9. körben. "Balszerencsém volt a biztonsági autóval, mert amikor először beküldték, az első négy helyen haladó versenyző pozíciókat vesztett a hátrébb állókhoz képest" - mondta. "Sajnos utána rossz üzemmódban ment az autó az újraindításnál, ezért további két helyet buktam."

Később meg is pördült a célegyenesre fordulva, amivel további időt vesztett. "Az én hibám volt" - ismerte el a 7. helyen célba érő pilóta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!