Vágólapra másolva!
Esőre számítottak a Magyar Nagydíj közepén is, de nem jött be az a húzásuk, hogy a versenyzőiket intermediate gumikon tartották a száradó pályán. Ki fogják elemezni a történteket.

A Magyar Nagydíj vizes pályán indult, de néhány kör után száradni kezdett az ideális ív, és a versenyzők többsége azon nyomban átváltott slick gumikra, amint Marcus Ericsson balesete miatt beküldték a Safety Cart. A McLarennél a radarkép alapján viszont azt hitték, hogy perceken belül ismét elered az eső, ezért megpróbáltak váratlant húzni: Jenson Buttonnak ismét egy szett intert adtak, Kevin Magnussent pedig nem hívták be kerékcserére.

A brit így a 2., a dán az 5. helyen találta magát, és Button az újraindítást követően a vezetést is átvette Daniel Ricciardótól. Néhány perccel később azonban egyértelművé vált, hogy kérészéletű a pozíciójuk, és nekik is be kellett menniük száraz pályára való gumikért. "Rosszul döntöttünk" - ismerte el a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier. "Ha másképp alakul a helyzet, talán szép délutánunk lett volna, de mi nem merengünk a feltételes módon. Tanulni fogunk az esetből, és továbblépünk."

Button a Safety Car után még vezette is a versenyt Forrás: Farkas Péter (Origo)

Kevin Magnussen a 12. helyen ért célba, de nem bánja csapata döntését. "Úgy vélem, nem vesztettem túl sokat azzal, hogy az intereken maradtam, mivel eleve csak a bokszutcából rajtoltam. Tudom, hogy kockázatot vállaltunk azzal, hogy további esőre vártunk, de szerintem be kellett vállalnunk ezt" - mondta. "Nem hiszem, hogy másképp döntve lényegesen változott volna a végeredmény. A mérnökökkel és a stratégákkal le fogunk ülni, és átbeszéljük a történteket."

A McLaren egyetlen ponttal gazdagodott a 10. helyen végző Jenson Buttonnak köszönhetően. A brit versenyzőnek ezért a pozícióért is meg kellett harcolnia, Adrian Sutil ugyanis a leintésig szorosan a nyomában haladt.

"Érzésem szerint mindent megfelelően csináltam, éppen ezért bánt a végkifejlet. Mindazonáltal csapatként nyerünk, csapatként vesztünk" - mondta Button. "Az első körök nagyszerűk voltak a vizes pályán. Felkapaszkodtam az 5. helyre, ami nem volt rossz, de utána lejtmenetbe kerültünk. Miután száradni kezdett a pálya, arra számítottunk, hogy további eső jön, és sajnos csak mi kalkuláltunk így."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő fekete dobozt a jobb oldali hasábban!