Vágólapra másolva!
A világbajnoki verseny éllovasa köszönetet mondott a Mercedes vezetésének azért, hogy eddig kezelni tudták a közte és Lewis Hamilton között meglévő feszültséget.

Néhány nyilvános összezördülésen túl van már Lewis Hamilton és Nico Rosberg, de a Mercedes csapatvezetőinek egyelőre sikerült ellenőrzés alatt tartanuk a világbajnoki cím két legnagyobb esélyese közötti feszültséget. A világbajnoki pontverseny éllovasa azonban most elismerte, hogy nehezére esik megtalálni az egyensúlyt a Hamiltonnal való kapcsolatában, különösen mivel adott esetben a kettejük ambícióit szembe kell helyezni a csapat érdekeivel.

„Nehéz, nagyon nehéz. Meg kell találnunk az egyensúlyt, mert mindenekelőtt a Mercedesért versenyzünk, a Mercedest képviseljük, és a gyárban dolgozó ezernél is több kollégánkat, akiknek a családtagjai is tőlünk függnek” – hangsúlyozta a csapatmunka fontosságát a Mercedes német pilótája.

A Mercedes két versenyzőjének a szakmai és személyes viszonya már többször napirenden volt az idei szezonban. Lewis Hamilton a Monacói Nagydíj után beszélt arról, hogy Nico Rosberggel nem barátok, csupán kollégák. Rosberg most azt mondta, hogy nem különösebben változott meg a kapcsolata Hamiltonnal, néha nehezebb, néha könnyebb időszakaik vannak, de azt állítja, hogy dolgoznak a nehézségeken. A kapcsolatukat semlegesnek nevezte.

Rosberg szerint egyelőre azért nem lett nagyobb baj kettejük viszonyából, mert a Mercedes vezetése a nyílt és átlátható problémamegoldás híve. Egyúttal megköszönte Toto Wolffnak, Niki Laudának és Paddy Lowe-nak, hogy nemcsak szakmai, hanem emberi szempontból is jól menedzselték a csapatot. „A történelem során láttunk már ilyen csatákat, és hogy mennyire nehéz kezelni az ilyen helyzeteket, vagyis fontos, hogy megoldást találjunk rá” – utalt a korábbi csapattársi ellentétekre.

Rosberg 14 ponttal vezet Lews Hamilton előtt a világbajnoki pontversenyben.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!