Vágólapra másolva!
Mattiacci a finn gyengélkedése ellenére is úgy gondolja, hogy ő az ideális versenyző a csapat számára. Együtt próbálnak kimászni a gödörből.

Kimi Räikkönen pályafutása egyik leggyengébb idényét teljesíti idén a Ferrarinál: tíz futam után csak a 12. pozíciót foglalja el a világbajnokságban, és 78 pont választja el őt a tabella 4. helyén álló csapattársától, Fernando Alonsótól. A finn eddig egyetlen versenyen sem tudott Alonso előtt végezni, és az időmérőkön is csak kétszer futott jobb kört nála.

A 2007-es világbajnok küszködését látva sokan azon sem lepődnének meg, ha a 2015-ös idényre is érvényes szerződés ellenére az idény végén elküldenék a Ferraritól, a csapatfőnök Marco Mattiacci azonban az istálló teljes támogatásáról biztosította őt.

Räikkönen a Német Nagydíjon sem szerzett pontot Forrás: AFP

„Kimi az a versenyző, akire szükségünk van. Persze több pontot kellene szereznünk, de nincs szükségünk más versenyzőre" – jelentette ki az olasz, aki az elmúlt hetekben többször is védelmébe vette Räikkönent. „Szerintem ő is tudja, miben kell javulnia."

Noha sokan úgy vélik, hogy a 34 éves finn már nem elég motivált a Forma-1-es szerepléshez, Mattiacci megerősítette, hogy teljesen elégedett a versenyzője hozzáállásával. „Egy profi autóversenyzőről beszélünk, aki világbajnokságot nyert a Ferrari színeiben. Motivált, és tudja, mely területen kell fejlődnie."

A csapatfőnök szerint Räikkönen is tisztában van vele, hogy Alonso jobb teljesítményt nyújtott nála az idény első felében, de keményen dolgozik a felzárkózáson. „Látja, hogy Fernando van elöl. Ez egy nagyon nehéz időszak számára, de együtt dolgozunk a megoldáson" – magyarázta. „Továbbra is a Ferrari teljeskörű bizalmát és támogatását élvezi."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!