Így gőzöld a vaginádat

gőz, csaj
Vágólapra másolva!
Magyarországon is van hagyománya a gőzölésnek. Gőzölünk, ha náthásak vagyunk, és gőzölünk akkor is, ha az arcbőrünket szeretnénk kényeztetni egy kicsit. A vaginagőzölés azonban majdnem teljesen ismeretlen, pedig tőlünk nyugatra egyre divatosabb.
Vágólapra másolva!

Más kérdés, hogy a vaginagőzölést még az Egyesült Államokban is csak V-gőzölésnek hívják a szemérmesebbek. Az eljárást pedig, lássuk be, éppen a szemérem kedvéért fejlesztették ki a megfáradt hölgyek.

Mint egy jó tea

A vaginagőzölés a megszólalásig hasonlít egy közönséges tea elkészítésére, azzal az apró különbséggel, hogy a forrást követően a hölgyek nem szűrik le a nedűt, hanem a gyógyfüvekkel gőzölgő lábos fölé ülnek vagy guggolnak, és hagyják, hogy a meleg gőz bejárja a vagina ösvényeit.

Forrás: Photononstop/Luca Invernizzi Tettoni

Az a legideálisabb, ha van otthon egy kifejezetten vaginagőzöléshez használt speciális szék, olyan, amelynek éppen egy vaginányi luk van a közepén. Ezzel egyszerre tudjuk elkerülni az égési sérüléseket, és közben a gőz is oda megy, ahova kell.

Régi módszer

Az eljárás kedvelői szerint a vaginagőzölésnek nagyon pozitív hatása lehet a menstruációs fájdalmakra, a vaginafertőzésekre, sőt még az emésztési problémákra is jó.

A vaginagőzölés persze nem új keletű dolog. A chai-yok módszer valójában egy koreai tradíció. Koreában fekete- és fehér ürmöt használtak a vaginagőzöléshez, és azt tartották, hogy a gőzölés méregtelenít, illetve karbantartja a női hormonháztartást.