Több száz új Passatot kellett bezúzni

volkswagen passat b8
Vágólapra másolva!
Bénáztak a mérnökök, rosszul hegesztettek a robotok. Fejek hullottak.
Vágólapra másolva!

Az új Passat az egyik legesélyesebb jelölt a 2015-ös Év autója-címre, de hiába készült nagyon a bevezetésére a Volkswagen, a gyártás beindítása nem ment zökkenőmentesen. A munkások által kiszivárogtatott hírek szerint több száz karosszériát kellett bezúzni az egyébként öt másik modellt is összeszerelő emdeni gyárban.

A kiesés miatt a karácsonyi ünnepek alatt is extra műszakokkal megy majd az üzem, a tervezetthez képest 2200 autós lemaradásban van a gyár. A hiba oka, hogy a karosszériagyártó részlegben rosszul programozták be a hegesztést végző robotokat, így a bezúzásra ítélt hétszáz autón nem a tervezett helyre kerültek a hegesztési pontok és varratok.

Forrás: Volkswagen

Úgy tudni, hogy a Volkswagen minőségellenőrzési rendszere miatt ugrott az érintett autók száma hétszázra: mivel az elkészült modelleket csak szúrópróbaszerűen ellenőrzik, mire kiderült a hiba, már több száz autóval végeztek a robotok. A gyár termelésért felelős igazgatóját kirúgta a Volkswagen, egy másik vezető széke is inog, a logisztikai vezetőt pedig idő előtt nyugdíjba akarják küldeni. A Volkswagen hivatalosan csak "a gyártással kapcsolatos apró fennakadást jelzett, amelyet már sikerült elhárítani."