Ön döntheti el, hol mérjen sebességet a rendőrség az áprilisi traffipax-razzián

traffipax
Vágólapra másolva!
24 órás sebességmérő akciót tartanak 21-én, a helyszínekre bárki tehet javaslatot - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.
Vágólapra másolva!
A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a rendőrség által a 24 órás Speedmarathon alatt ellenőrzött 20 járművezető közül 19 az előírásoknak megfelelően választotta meg a sebességét Forrás: Origo

Az ORFK az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (Roadpol) egész Európát érintő a kezdeményezéséhez csatlakozva április 21-én pénteken 24 órás sebességellenőrzést - úgynevezett Speedmarathont – végez majd. Reggel 6 órától április 22-én 6 óráig a rendelkezésre álló

valamennyi (fix és mobil) Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz az ország útjain.

Az eddigi akciókhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kiválasztásához idén is a lakosság segítségét kéri. Valamennyi főkapitányságon külön e-mail címen várják a javaslatokat április 4-én 11 órától április 10-én 12 óráig. A fővárosban a speedmarathon@budapest.police.hu címre, vidéken az adott vármegye nevét, illetve nevének első tagját tartalmazó - például Győr-Moson-Sopronban a speedmarathon@gyor.police.hu - címre lehet írni.

A lakosság jelzései alapján, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a megyei rendőr-főkapitányságok

április 20-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat,

amelyről az ORFK Kommunikációs Szolgálat a nyilvánosságot tájékoztatja.

Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a rendőrök a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek.