Ez a vadiúj Kia BMW-ket eszik reggelire

kia stinger
Vágólapra másolva!
Hátsókerék-hajtású, négyajtós szedánt mutatott be a Kia a Detroiti Autószalonon.
Vágólapra másolva!

A Kia még 2011-ben mutatott be tanulmányként egy hátsókerék-hajtású sportszedánt, ennek szériaváltozata mutatkozott most be Detroitban. Az újdonságot Stinger névre keresztelték, a nyáron már kapható is lesz az Egyesült Államokban – egyelőre ismeretlen áron.

Forrás: Kia

A Kia mindent beleadott annak érdekében, hogy a prémiummodellek méltó ellenfele legyen a Stinger, a 2905 milliméteres tengelytávolság egyedülállóan nagy a kategóriában. A 4831 mm-es hosszúság és 1869 mm-es szélesség is tágas helykínálatot sejtet.

Forrás: Kia

Amerikában két benzinmotorral lesz kapható az autó, Európa dízelt is kap, ezzel kapcsolatos bejelentés a Genfi Autószalonra várható.

Forrás: Kia

Amerikában a kétliteres turbómotor 258 lóerős (352 Nm), a 3,3 literes, dupla turbós V6-os 370 lóerőt tud. Utóbbi motorral 5,1 másodperc alatt gyorsul százas tempóra a sportos formatervű autó. Mindkét motor kizárólag nyolcfokozatú automata váltót kap.

Forrás: Kia

A fejlesztés javarésze Európában zajlott, a mérnökök sok időt töltöttek a Nürburgringen. A fejlesztési munkából a korábban a BMW M csoportjánál dolgozó Albert Biermann is kivette a részét, szerinte a Stingerrel nagyon különleges, egyedi vezetési élményt nyújtó modell született.